Startup-ul românesc SocialBee, fondat la Cluj, care oferă servicii de digital marketing cu ajutorul inteligenței artificiale, a fost cumpărat de grupul WebPros, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de găzduire web la nivel global.
Soluția startup-ului va fi integrată în suita de produse a grupului WebPros, care mai include platformele pentru management de site-uri cPanel, Plesk, SolusVM și programul de automatizare și facturare WHMCS.
WebPros are peste 20 ani experiență în oferirea de soluții de gestionare și găzduire de site-uri. Acesta are 650 angajați la nivel global, cu sedii principale în SUA, Germania, Spania, Regatul Unit, Elveția și Bulgaria.
„Suntem încântați să întâmpinăm SocialBee în ecosistemul WebPros. Aceasta este o adăugire importantă la portofoliul nostru pentru a sprijini afacerile de toate dimensiunile în călătoria lor de marketing digital, prin menținerea publicului și extinderea veniturilor lor. Această soluție inovatoare de gestionare a rețelelor sociale va permite furnizorilor de hosting să își extindă oferta și să ofere o valoare mai mare clienților lor”, a declarat Christian Koch, director general al WebPros.
„Alăturarea forțelor cu WebPros este o oportunitate interesantă pentru SocialBee. Așteptăm cu nerăbdare să profităm de vasta rețea de parteneri a WebPros pentru a ajunge la mai multe afaceri la nivel global și a ne accelera creșterea. Clienții noștri se pot aștepta la același serviciu excelent, acum cu suport îmbunătățit și funcții noi inovatoare”, a declarat Ovidiu Negrean, CEO al SocialBee.
Ce este SocialBee
Firma SocialBee a fost fondată în anul 2016 de Vlad Hosu (director de tehnologie - foto dreapta) și Ovidiu Vasile Negrean (director general - foto centru), dintr-o nevoie pentru fostul startup. Aceștia foloseau social media pentru a crește audiența, iar în lipsa unui tool unificat, cei doi au dezvoltat soluția, potrivit site-ului SocialBee.
Unul dintre primii clienți ai platformei, Philipp Kandal, a devenit și primul investitor minoritar în 2017. Vlad Ardelean (foto stânga) s-a alăturat echipei în anul care a urmat, 2018, ca director de operațiuni și partener.
Firma a crescut până în 2019 la 9 angajați, atunci când s-au și mutat într-un birou mai mare. În anul 2020, SocialBee a trecut la modelul de muncă „remote-first”.
În 2021, firma a început să lucreze la brandul ACE, de instrumente pentru creșterea afacerilor, și a lansat primul instrument online, de planificare a întâlnirilor. În același an, echipa crescuse la 25 membri de bază și avea peste 50 de freelanceri.
Serviciile de concierge au devenit o agenție de sine stătătoare, ConciergeBee, în anul 2023, după ce au fost folosite de 1.000 utilizatori.