Antreprenorul român Daniel Ilinca, fondatorul firmei IT bucureștene Softbinator Technologies, se mută în SUA, cu scopul declarat de a gestiona activitatea de vânzări și a dezvolta prezența companiei pe piața americană, la conducerea business-ului fiind numită o directoare nouă, în locul lui.
Potrivit unui comunicat transmis, joi, publicației StartupCafe.ro, Gabrielei Mechea, fosta directoare executivă a Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS), a fost numită în funcția de director general (CEO) al grupului Softbinator Technologies, în locul fondatorului firmei, Daniel Ilinca. El rămâne mai departe în funcția de președinte al Consiliului de Administrație.
„După un an de reconstrucție și adaptare, în urma căruia compania a reintrat pe o traiectorie ascendentă, numirea Gabrielei în poziția de CEO marchează începutul unei noi etape de creștere pentru Softbinator. Expertiza ei și experiența acumulată în companii internaționale și antreprenoriale de tehnologie se potrivesc viziunii noastre de extindere pe piețele externe, pentru a transforma Softbinator într-o companie globală. Prin mutarea mea în Statele Unite, mă voi concentra pe dezvoltarea activității de vânzări din această piață pentru a valorifica oportunitățile pe care le oferă industria tehnologică de aici. Această decizie reflectă importanța componentei de vânzări în succesul unei companii, mai ales în contextul competiției intense din sectorul tehnologic american. Voi rămâne implicat în companie în calitate de președinte al Consiliului de Administrație, contribuind alături de noul CEO și restul echipei de conducere la menținerea ritmului ambițios de creștere al Softbinator”, a declarat Daniel Ilinca.
Noua directoare a grupului, Gabriela Mechea, este un executiv cu peste 20 de ani de experiență în domeniul tehnologiei. De-a lungul carierei sale, ea a ocupat poziții de conducere în cadrul unor companii de tehnologie internaționale și antreprenoriale românești, precum Gecad, Avira, Vector Watch și AROBS Transilvania Software.
„Preluarea funcției de CEO al Softbinator reprezintă o oportunitate de a contribui la dezvoltarea unei companii românești cu potențial global. Într-un context tehnologic în continuă evoluție, adaptabilitatea și inovația vor fi esențiale pentru consolidarea poziției noastre pe piețele internaționale. Sunt încrezătoare că, împreună cu echipa Softbinator, vom accelera procesul de creștere și vom crea soluții care să răspundă nevoilor tot mai complexe ale clienților noștri. În acest scop, vom investi în continuare în atragerea de noi talente care să se alinieze strategiei noastre de a construi parteneriate solide pe piețele cheie”, a declarat Gabriela Mechea, noul CEO al Softbinator Technologies.
Softbinator Technologies este o companie românească ce furnizează servicii complete de dezvoltare produse software (management de produs, design de produs, dezvoltare software, dezvoltare AI/ML și marketing de produs).
Firma crede că domeniul tehnologiei a trecut prin „schimbări semnificative în ultimii ani”, „lucratul de la distanță și inteligența artificială redefinind modul în care companiile atrag și gestionează resursa umană”. „Competențele specifice și adaptabilitatea” au devenit criterii esențiale pentru angajarea specialiștilor, iar „eliminarea barierei geografice permite companiilor să acceseze o bază mai largă de talente”, consideră Softbinator.
În următorii ani, Softbinator își propune să devină o companie globală, cu un portofoliu diversificat de clienți și acces la dezvoltatori din multiple regiuni, selectați strategic în funcție de specificul pieței și cerințele clienților.
În acest sens, compania vizează atragerea talentelor din zona CEE (Europa Centrală și de Est), în special din România, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia și Serbia. De asemenea, firma are în vedere extinderea ariei de selecție și în țările LATAM (America Latină), precum Argentina, Mexic și Brazilia.
Softbinator a intrat pe piața din Statele Unite ale Americii în anul 2017, iar în 2022 a deschis un punct de lucru în Silicon Valley. În prezent, portofoliul companiei din această țară include clienți din San Francisco, Silicon Valley, New York, Nashville, Washington DC, Miami, Los Angeles și Tampa, iar direcțiile de expansiune vizează orașele Boston și Chicago. Pe lângă piața americană, Softbinator își propune extinderea prezenței globale prin parteneriate în Israel și Europa de Vest, în special în Marea Britanie.
În 2024, Softbinator Technologies a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 28,7 milioane de lei. De asemenea, compania a avut o EBITDA de 3,8 milioane de lei, o creștere de 476% față de pierderea din 2023, în timp ce profitul net a ajuns la 2 milioane de lei, un avans de 139% comparativ cu pierderea din anul precedent.
Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021 și se tranzacționează sub simbolul CODE.