Tinerii inovatori, dezvoltatorii, cercetătorii și antreprenorii care vor să creeze soluții în domeniul sănătății, cu ajutorul tehnologiilor spațiale și inteligenței artificiale se pot înscrie într-un hackathon, în urma căruia vor beneficia de mentorat și de premii în bani, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.
Cei interesați se pot înscrie AICI până pe 11 mai 2025, în mod individual sau în echipe de 2–5 persoane. Participarea este gratuită.
A 9-a ediție europeană a Cassini Hackathon, eveniment organizat în România pentru a 3-a oară de către Institutul de Excelență în antreprenoriat (idEA), se va desfășura între 16 și 18 mai 2025 și are ca temă „sănătatea publică, repornită prin inovație”.
Cassini Hackathon România provoacă echipele participante să creeze soluții digitale cu impact în domeniul sănătății, utilizând date din programele spațiale europene Copernicus, Galileo și viitorul IRIS.
Cele trei direcții-cheie ale provocării sunt:
- Monitorizarea bolilor și a riscurilor pentru sănătate
- Livrarea inteligentă a serviciilor medicale de urgență
- Sănătatea mintală și bunăstarea populației
Participanții vor lucra în echipe și vor beneficia de sesiuni de mentorat cu experți în inteligență artificială, tehnologie spațială, sănătate și business, având acces la date satelitare reale și instrumente de dezvoltare rapidă.
Programul oferă, pe lângă premiile în bani de peste 10.000 EUR:
- Acces direct în acceleratoare precum Fil Rouge Capital cu posibilitate de finanțare de până la 300.000 EUR prin parteneriatul FRC – idEA, precum si în Innovation Labs
- Vizibilitate în presă națională și vouchere eMAG pentru toate echipele participante
- Consultanță AI și pachete de business pentru transformarea ideilor în produse
Proiectele pot continua și după hackathon cu sprijinul rețelei europene Cassini și al partenerilor locali, spun organizatorii.
Evenimentul este sprijinit de parteneri-cheie, printre care Fillrouge Capital, RocaX, Fortech Investments, TechAngels, Smart Impact Capital, ANIS și alții.