Lime, cel mai cunoscut furnizor global de trotinete electrice, cu operațiuni în Europa și Statele Unite, anunță o nouă realizare importantă în București, consolidându-și statutul de lider în industrie în ceea ce privește siguranța operațională.
Siguranța utilizatorilor rămâne o prioritate strategică pentru Lime. În ultimul an, la nivel global, compania a reușit să reducă rata incidentelor față de 2023. În București, datele arată că 99,99% dintre deplasări s-au desfășurat fără niciun fel de incident, iar cazurile raportate au fost, în marea lor majoritate, minore. Totodată, utilizatorii noștri din București au efectuat peste 2 milioane de curse în 2024.
„Siguranța este mai mult decât o prioritate operațională pentru Lime – se află în centrul tuturor activităților noastre. Investim constant în tehnologie, educarea utilizatorilor și parteneriate cu autoritățile locale pentru a sprijini orașele în dezvoltarea unei mobilități urbane mai sigure pentru toți participanții la trafic.”— declară Alexandru Coman, General Manager, Lime România.
Lime este unul dintre puținii operatori de micromobilitate care își proiectează și testează intern vehiculele și bateriile, pentru a garanta siguranța utilizatorilor. În plus, compania derulează campanii de informare în aplicație, sesiuni practice, precum Academia First Ride și folosește tehnologii predictive pentru a sprijini utilizatorii în timpul deplasărilor.
Totodată, Lime colaborează cu autoritățile locale pentru a contribui la dezvoltarea unei infrastructuri urbane sigure, adaptate tuturor participanților la trafic, precum și la implementarea de soluții concrete care sprijină creșterea gradului de siguranță rutieră. Un exemplu recent este semnarea, în 2025, a unui protocol de colaborare cu Brigada Rutieră București, prin intermediul Consiliului Teritorial al Corpului Național al Polițiștilor din Brigada de Poliție Rutieră, ce vizează creșterea gradului de siguranță rutieră prin măsuri comune de prevenție și informare.
Prezentă în România din 2019, Lime a devenit o alternativă sustenabilă la transportul urban convențional și la utilizarea autoturismelor personale. În prezent, platforma are peste 100.000 de utilizatori activi lunar și a înregistrat, de la lansare, peste 16,5 milioane de curse. Aceste deplasări au acoperit o distanță de 25,6 milioane de kilometri și au dus la reducerea a peste 1.414 tone de emisii de CO2 – echivalentul înlocuirii a peste 4,1 milioane de deplasări cu autoturismul.
Articol susținut de Portant