Platoul Piata Amzei din Bucuresti va fi, incepand de sambata 24 septembrie 2016, noul loc unde mestesugarii si micii comercianti vor putea expune produsele la targul traditional. Inaugurarea oficiala a noului amplasament va avea loc incepand cu ora 10.00.
Platoul din Piata Amzei redevine un vad comercial important al Bucurestiului, prin deschiderea targului permanent "Platoul Piata Amzei". Targul, organizat timp de trei ani la Muzeul Taranului Roman (MTR, s-a inchis definitiv acum o luna iar micii mestesugari si comercianti ramasesera, practic, fara piata de desfacere dupa cum spune Silvia Nanu, initiatoarea si organizatoarea targului din noua locatie.
Silvia Nanu, una dintre expozante, a contactat mestesugari, expozanti si comercianti dintre cei care activau la MTR si i-a invitat sa-si reia activitatea la noul loc rezervat targului traditional. In scurt timp a aparut si pagina de Facebook "Platoul Piata Amzei" si a fost creat si evenimentul de inaugurare, la care, in mai putin de 24 de ore, si-au anuntat prezenta multi bucuresteni.
"Sambata, 24 septembrie 2016, nu pornesc, ci deschid eu un nou drum! Prin bunavointa admistratiei locale Sector 1 si cu ajutorul unor consilieri locali inimosi, traditia continua pe "Platoul Piata Amzei". Dar ne si reinventam! Pentru ca, daca pana acum o luna ne regaseam in vorbele unui mare scriitor, Ion Luca Caragiale, cu a sa tabla de materii a pitorescului targ de Mosi, publicata in ¬Moftul roman¬, la 18 mai 1901: <<Turta dulce ¬ panorame ¬ tricoloruri ¬ braga ¬ baloane ¬ soldati ¬ mahalagioaice ¬ lampioane ¬ limonada ¬ fracuri ¬ decoratiuni ¬ decoratii ¬ donite ¬ menajerii ¬ provinciali ¬ fluiere ¬ cersetori ¬ ciubere ¬ cimpoaie ¬ copii ¬ ministri ¬ pungasi de buzunare ¬ hardaie ¬ bone ¬ doici ¬ trasuri ¬ muzici ¬ artifitii ¬ fotografii la minut ¬ comedii ¬ tombole (...)>>, astazi tintim mai sus de un simplu act comercial.
Vrem sa fim o platforma sociala, unde sa-si dea intalnirea arta traditionala cu cea contemporana, unde copiii sa-nvete mestesuguri stravechi, dar si voluntariatul, sa consumam, dar sa si recilam, sa ne simtim bine alaturi de prieteni, dar sa-l si daruim", scrie Silvia Nanu pe pagina de Facebook.