Platforma Canva, folosită și în România de marketeri, graficieni și studenți, care lasă utilizatorii să creeze design-uri ușor, cumpără startup-ul Leonardo.ai, de generare de imagini cu ajutorul inteligenței artificiale, potrivit TechCrunch.
Suma pentru care a fost cumpărat startup-ul nu este publică, dar cofondatorul și directorul de produs Canva, Cameron Adams, a declarat că a fost un mix de cash și acțiuni.
Cei 120 angajați ai startup-ului, inclusiv echipa executivă, vor fi preluați de Canva în urma achiziției, potrivit unui anunț oficial.
„Leonardo va continua să funcționeze independent, cu accent pe inovație rapidă, cercetare și dezvoltare”, a scris Adams în anunț.
„Vom continua să oferim toate instrumentele și soluțiile existente ale Leonardo. Această achiziție are ca scop să ajute Leonardo să își dezvolte platforma și să își extindă baza de utilizatori cu investiția noastră, inclusiv prin extinderea afacerii API și investiții în cercetare și dezvoltare a modelelor fundamentale”, a spus Cameron Adams pentru TechCrunch.
Tehnologia din spatele platformei Leonardo va fi folosită în suita de funcții cu inteligență artificială a Canva, Magic Studio, în special Magic Media, care se ocupă cu generarea de fotografii și videoclipuri, mai susține acesta.
Platforma Canva a fost lansată în 2013, dar povestea propriu-zisă a Canva a început încă din 2007, când fondatoarea principală, Melanie Perkins, avea doar 19 ani și era studentă la University of Western Australia, așa cum s-a mai scris pe StartupCafe.ro.
Ea își ajuta colegii să realizeze proiecte grafice cu programele clasice, InDesign și Photoshop. Atunci, i-a venit ideea să facă o platformă cu forme predefinite pe care utilizatorii să le folosescă pentru a crea anuare școlare.
Cine este Leonardo.ai
Leonardo.ai a fost fondat în anul 2022 de Jachin Bhasme, J.J. Fiasson și Chris Gillis în Sidney, cât timp cei trei lucrau la o companie de jocuri video.
Original, platforma era destinată generării de referințe pentru jocuri video, dar între timp platforma s-a dezvoltat pentru a putea genera și modele care mai apoi să poată fi folosite în fashion, publicitate și arhitectură, printre altele.
În prezent, Leonardo.ai oferă instrumente de colaborare și un cloud privat pentru modele, inclusiv generatoare de videoclipuri, precum și acces la API-uri care permit clienților să își construiască propria infrastructură tehnologică pe platformă.
Startup-ul susține că are peste 19 milioane utilizatori înregistrați, iar instrumentele platformei au ajutat în generarea a peste 1 miliard imagini.