Platforma video YouTube a prezentat noi funcționalități pentru creatorii de conținut, printre care actualizări pentru comunitățile de abonați și inteligență artificială.
În cadrul evenimentului „Made On YouTube”, platforma deținută de Google a prezentat noile Comunități, spații setate de creatorii de conținut pentru comunitățile lor de abonați, unde pot crea postări și interacționa între ei.
Față de funcția deja existentă, YouTube Community, care se bazează pe postările canalelor de YouTube, în cadrul Communities, abonații pot posta și interacționa între ei sau cu creatorul direct. De exemplu, un canal de fitness poate seta o „comunitate” în care abonații să posteze recomandările lor sau progresele lor.
Acestea sunt disponibile pentru câteva canale de YouTube, în fază de testare, înainte de lansarea lor pentru mai multe canale din 2025.
YouTube Hype
YouTube Hype este un nou tip de susținere a creatorilor în creștere. Aceasta a fost testată până acum în Brazilia, Turcia și Taiwan.
Canalele care au sub 500.000 abonați și au lansat videoclipuri noi, de mai puțin de 7 zile, vor putea fi „Hype”-uite de către utilizatori. Cu cât primesc mai multe „Hype”-uri, videoclipurile vor putea crește într-un clasament special, care conține top 100 cele mai „Hyped” videoclipuri în ultima săptămână.
Utilizatorii vor avea maxim 3 „Hype”-uri disponibile pe săptămână, iar în viitor YouTube va oferi posibilitatea de a cumpăra mai multe.
„Community” în YouTube Studio
Platforma destinată creatorilor de conținut pentru gestionarea canalelor, YouTube Studio, schimbă secțiunea dedicată comentariilor într-una dedicată comunității, cu răspunsuri generate cu AI sau secțiunea cu cele mai interesante comentarii de la videoclipuri, alese de inteligența artificială, „Community Spotlight”.
Totodată, YouTube Studio introduce instrumente de inspirație, în frunte cu un asistent cu inteligență artificială generativă, care va sugera idei de videoclipuri, titluri și de „thumbnails”.
Alte funcții
Platforma video a prezentat funcția de auto-dublaj cu inteligență artificială, înainte disponibilă numai pentru anumite videoclipuri și numai în limba engleză. Acum, YouTube are planuri de a permite dublajul cu AI pentru spaniolă, portugheză, franceză, italiană și altele, în următoarele luni.
Anul trecut, YouTube introducea Dream Screen, funcție care permitea generarea de fundaluri pentru videoclipuri cu ajutorul IA. Acum, Dream Screen primește integrare cu modelul Veo, de generare de videoclipuri, pentru fundaluri video sau videoclipuri de sine stătătoare de 6 secunde care pot fi incluse în Shorts.