Antreprenorii se pot înscrie la un program de accelerare prin care aceștia își pot valida startup-urile și să le scaleze, realizat de Institutul de Excelență în Antreprenoriat (IdEA), care va avea loc în București, potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, StartupCafe.ro.
Startup-urile interesate se pot înscrie AICI până pe 20 octombrie 2024. Numărul locurilor este limitat la 30 de startup-uri.
Programul Venture Accel, realizat de Institutul de Excelență în Antreprenoriat (IdEA), se desfășoară în format fizic, față în față, în locațiile Hotspot din București, începând din data de 24 octombrie.
Acceleratorul conectează startup-urile participante cu cele mai importante nume din ecosistemul de investiții, având ca parteneri dedicați inclusiv fondurile de investiții externe Fil Rouge Capital, Metis Venture, PortfoLion și Startup Wise Guys, precum și marea majoritate a investitorilor și fondurilor locale: GapMinder VC, Fortech Investments, TechAngels, SeedBlink, Cleverage sau Smart Impact Capital.
Programul mai oferă și oportunități de colaborare, networking și dezvoltare a afacerii prin parteneriatele cu diverse organizații si comunități cum ar fi ANIS, NETOPIA Payments, Pasul Următor, Noi venim din viitor, Teodorescu Partners, La French Tech, ProAfaceri, sau Beyond Business School.
„Venture Accel continuă să fie acceleratorul ideal pentru startup-uri ambițioase, oferind acces la mentori de top și investitori pregătiți să susțină ideile inovatoare. Ne propunem să ajutăm fiecare startup să-și scaleze afacerea și să își atingă potențialul maxim”, a declarat Matei Dumitrescu, fondator idEA, investitor și pionier în domeniul accelerării cu o experiență internatională de peste 10 ani.
Ce oferă programul Venture Accel:
- Mentorat intensiv de la peste 100 de experți și investitori;
- Workshop-uri practice despre planificare financiară, strategie de vânzări și marketing;
- Acces la o rețea vastă de investitori locali și internaționali și suport pentru atragerea de fonduri;
- O comunitate activă de 500 de antreprenori absolvenți ai programelor idEA ce oferă posibilități de colaborare sau învățare;
- Suport continuu și servicii 12 luni, post-absolvire.
Criteriile de admitere sunt centrate pe potențialul fiecărui startup, indiferent de domeniul de activitate sau de dimensiune. Programul oferă opțiuni de participare hibridă, iar toate sesiunile sunt susținute exclusiv în limba română.
Pe parcursul a trei module de pregătire a câte trei zile fiecare, antreprenorii vor beneficia de interacțiuni directe cu mentori, investitori și parteneri din diverse industrii, fiind ghidați în creșterea și dezvoltarea afacerii precum și obținerea unei finanțări rapide și eficiente. Acceleratorul va culmina cu un eveniment „Demoday” în data de 12 decembrie 2024.