Serviciul de transport Bolt lansează în aplicație o nouă funcție pentru persoanele cu dizabilități, conform unui comunicat transmis miercuri StartupCafe.ro.
„Assist”, dedicată persoanele cu dizabilități și mobilitate redusă, care au nevoie de asistență din partea șoferilor de ride-hailing, poate fi accesată direct din ecranul principal al aplicației, imediat ce utilizatorul selectează destinația și punctul de preluare.
„Persoanele cu mobilitate redusă au dreptul legal de a accesa toate formele de transport disponibile, inclusiv transportul alternativ, și de a primi asistența necesară ori de câte ori utilizează acest serviciu. Așadar, unul dintre obiectivele noastre este să facem călătoriile Bolt mai ușoare și mai accesibile, iar lansarea noii categorii de asistență reprezintă un pas important în această direcție”, spune Adrian Zodie, General Manager, Bolt România.
„Accesibilizarea transportului este un pas foarte important către normalitate pentru acești oameni care au aceleași drepturi ca noi toți. Lansarea categoriei Assist va fi o mână de ajutor imensă în transportul adaptat pentru cei 900.000 de oameni cu nevoi speciale din România, iar colaborarea pe care am inițiat-o cu Bolt în acest demers cu siguranță îi va sprijini pe acești oameni să se integreze în societate”, susține Ionuț Stancovici, Președinte Asociației Club Sportiv Caiac Smile.
Categoria Assist este deja disponibilă în aplicația Bolt. Toate modelele de mașini care operează în Assist dispun de suficient spațiu pentru a depozita în siguranță un scaun cu rotile pliabil. În momentul de față, această categorie nu este disponibilă și pentru pasagerii în scaune cu rotile electrice, deoarece acestea necesită un vehicul special proiectat pentru transportul lor, transmite Bolt.
Bolt are peste 200 de milioane de utilizatori în peste 50 de țări și peste 600 de orașe din Europa și Africa. Compania este prezentă în România cu serviciile de transport la cerere, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food), livrare de produse alimentare și nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. În România, Bolt este prezentă cu serviciile sale în peste 25 de orașe.