Startup-urile Pentest Copilot și Zero Code au împărțit premiul-investiție de 500.000 EUR, oferit de Early Game Ventures, iar Rhythm Touch a primit premiul cel mare, la finalul celei de-a 12-a ediții a Innovation Labs. StartupCafe.ro a fost prezentă la eveniment, unde a urmărit pitch-urile din cadrul Demo Day.
Zero Code a primit 350.000 EUR pentru instrumentul de analiză a vulnerabilităților, mai rapidă decât cea manuală. Soluția a fost gândită pentru companiile mici și mijlocii, care poate nu-și permit alte instrumente de analiză și care analizează în mod manual.
Pentest Copilot a câștigat o investiție de 150.000 EUR pentru soluția de generare de rapoarte cu ajutorul inteligenței artificiale. Trei liceeni au modificat PaLM și OpenAI de pe Azure, astfel încât testerii să reducă timpul acordat realizării rapoartelor de vulnerabilități.
Sursă foto: StartupCafe.ro
Premiul a fost oferit, pentru prima dată pe scena Innovation Labs, de fondul de investiții Early Game Ventures.
Rhythm Touch a câștigat „Cel mai bun startup” pentru o brățară care transformă muzica în vibrații, pentru ca persoanele cu deficiențe de auz să se bucure de evenimentele culturale.
Publicul a avut ocazia să voteze un startup favorit în urma pitch-urilor, iar acela a fost Photon Spark. Premiul publicului a mers la o soluție de găzduire de servere de jocuri și un instrument de gestionare a comunității cu ajutorul AI.
„Cel mai bun produs” a fost al startup-ului SeedPods, care produce drone pentru plantarea de copaci și, astfel, un proces de reîmpădurire asistată.
Premiul „Cel mai bun startup emergent” (Best Emerging Startup) a mers la SwiftSight, care propune să transforme camerele de supraveghere în unele inteligente.
În cadrul Innovation Labs 2024, timp de 3 luni, 48 de echipe au trecut prin mentorat și au dezvoltat produsele. Din acestea, 16 echipe au fost selectate în finală și au urcat pe scenă la Demo Day.
Restul finaliștilor Innovation Labs Demo Day 2024
Sensera – soluție de reabilitare în urma paraliziei și a altor afecțiuni neurologice, dezvoltată inițial pentru casca Apple Vision Pro, prin care utilizatorii puteau îndeplini taskuri și să joace jocuri cu ajutorul expresiilor faciale;
EZYMEM – platformă de automatizare a gestionării de dispozitive în instituțiile medicale;
BRINY – „o salină portabilă”; produsul poate produce aerosoli salini pentru oamenii cu afecțiuni respiratorii;
BrainFill – platformă educațională care se folosește de inteligența artificială pentru meditații personalizate;
WeReload – o soluție de eSIM ușor de utilizat pentru aproape orice destinație;
Radio-savior – startup-ul propune o soluție de conectivitate de urgență pentru sporturile montane sau drumeții, unde rețeaua mobilă nu funcționează, prin dispozitive care pot fi închiriate;
Dispatcher365 – soluție de automatizare a sarcinilor dispecerilor și de optimizare a drumurilor făcute de camioane;
Comet – o platformă centralizată pentru dispozitive smart home care, altfel, ar fi cerut aplicații separate pentru fiecare în parte;
World of Crayfish – o platformă pentru valorificarea datelor de biodiversitate;
Ixaria – o soluție de configurare de produse 3D, la o calitate înaltă și cu opțiuni de customizare, pentru magazinele de mobilă, integrată în site-ul web.