Duolingo, cunoscută pentru platforma de învățare de limbi străine, muzică și matematică, anunță că devine o companie „AI-first” (AI pe primul loc) și anunță că va schimba colaboratorii în timp cu inteligență artificială, potrivit The Verge.
Co-fondatorul și CEO-ul Luis von Ahn spune că Duolingo „va înceta treptat să mai folosească contractori pentru a face lucruri pe care inteligența artificială le poate gestiona”, într-un email postat de contul oficial al companiei de LinkedIn.
Duolingo trebuie să regândească parte din modul în care compania funcționează, iar „modificarea minoră a sistemelor concepute pentru oameni nu ne va duce acolo”, mai spune von Ahn.
Schimbarea va presupune inclusiv modificări ale modului în care lucrează cu contractorii, căutarea utilizării AI în angajări și în evaluările performanței.
CEO-ul mai scrie în email că anunțul „nu este despre schimbarea Duos cu AI” și că „Duolingo va rămâne o companie căreia îi pasă profund de angajații săi”. În schimb, el spune că schimbările sunt „despre eliminarea blocajelor”, astfel încât angajații să se poată „concentra pe munca creativă și problemele reale, nu pe sarcini repetitive”.
Duolingo este o firmă americană de edutech (tehnologii educaționale), fondată în anul 2011 de către Luis von Ahn, profesor și fondator al reCAPTCHA, sistemul de verificare al utilizatorilor pe web, și studentul său elvețian Severin Hacker.
Von Ahn a declarat că a văzut cât de scump este pentru oamenii din comunitatea sa din Guatemala să învețe engleza, iar Hacker credea că „educația gratuită va schimba cu adevărat lumea” și dorea să ofere un mijloc accesibil pentru a face acest lucru.
Platforma de învățare de limbi străine a fost lansată în mod public în iunie 2012, iar de atunci aceasta s-a dezvoltat astfel încât să includă, pe lângă limbi străine, și cursuri de matematică, muzică și, în curând, de șah.
Duolingo are două planuri plătite, Super Duolingo, care include inimi nelimitate (încercări), practică personalizată, fără reclame, exerciții de ascultare și vorbire concentrate, și Duolingo Max, care adaugă funcții cu inteligență artificială generativă, care folosesc și modele GPT-4.