Startup-ul Peermetrics, care a fost fondat în anul 2021 de către Andrei Onel și care dezvoltă o platformă de date analitice a comunicării în timp real, a fost cumpărat de către WebRTC Ventures, firmă de consultanță specializată în dezvoltarea acestui tip de comunicare.
Anunțul a fost făcut de webRTC.Ventures pe site-ul oficial, unde se explică faptul că soluția Peermetrics oferă informații detaliate despre calitatea apelurilor, statisticile de conectare și valorile experienței utilizatorului.
WebRTC (Web Real-Time Communication) este un proiect gratuit și open-source care oferă browserelor web și aplicațiilor mobile comunicații în timp real (RTC) prin interfețe de programare a aplicațiilor (API). Protocolul permite comunicarea audio, video și streaming-ul în interiorul paginilor web, permițând comunicarea directă peer-to-peer, eliminând necesitatea de a instala pluginuri sau de a descărca aplicații native.
Peermetrics a făcut ca analizele avansate WebRTC să fie accesibile dezvoltatorilor și organizațiilor de toate dimensiunile.
Compania spune că se angajează să mențină și să îmbunătățească resursa ca proiect open source pentru comunitatea de comunicații în timp real.
„Peermetrics a construit ceva cu adevărat valoros pentru comunitatea WebRTC. Platforma lor de analiză umple un gol critic în ecosistem și suntem onorați să ducem acest proiect mai departe. Ca și companie de servicii, de obicei construim soluții WebRTC personalizate pentru clienți - așa că suntem deosebit de încântați să susținem direct open source. Acest lucru se aliniază cu strategia noastră de a ajuta comunitatea mai largă să-și gestioneze și să-și optimizeze mai bine soluțiile de voce și video”, a declarat Alberto Gonzalez, director de tehnologie WebRTC.ventures.
Peermetrics a fost fondat în anul 2021 de către Andrei Onel, dezvoltator software la origine, care a lucrat de-a lungul timpului în mai multe proiecte și locuri, cum ar fi ONG-ul Code for Romania, unde a realizat baza de cod a platformei redirectioneaza.ro, pentru oamenii care vor să doneze impozitul pe venit către organizații neguvernamentale. Totodată, acesta a mai fondat și o firmă numită askmanu, un „copilot” cu inteligență artificială pentru documentarea bazelor de codare, potrivit profilului său de LinkedIn.
Andrei Onel a stat și în spatele proiectului Tombola Bonului, care avea ca scop conștientizarea evaziunii fiscale din România, între 2014 și 2015.