Salamul de Sibiu a obtinut statutul de produs traditional protejat in Uniunea Europeana, fiind inregistrat cu indicatie geografica protejata (IGP), a informat, vineri, Ministerul Agriculturii.
In lipsa unei opozitii din cadrul UE, produsul "Salam de Sibiu" (IGP) dobandeste denumirea de indicatie geografica protejata, la 20 de zile de la publicarea Regulamentului in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, deci termenul curge de la data de 19 februarie 2016, a explicat sursa citata.
Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu a inceput inca din anul 2012 procedura de inregistrare a Salamului de Sibiu ca Indicatie Geografica Protejata in UE, acesta fiind al doilea ordus traditional recunoscut, dupa Magiunul de Topoloveni.
In data de 19 februarie 2016, a aparut Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2016/234 al Comisiei Europene de inregistrare a unei denumiri in Registrul denumirilor de origine protejate si al indicatiilor geografice protejate Salam de Sibiu - IGP.