Proiect sprijinit de :

Parteneri:
Studiu: Ce-i impiedica pe romani sa intre in afaceri 65% dintre antreprenorii romani cred ca societatea penalizeaza esecul in afaceri, teama de insucces fiind un factor care ii impiedica sa-si deschida un business, releva un studiu prezentat vineri de Ernst & Young Romania.
Se fac inscrieri la scoala de tineri antreprenori JCI ​Tinerii care si-au deschis deja o afacere se pot inscrie intr-un program de mentorat si training, pana pe 7 septembrie 2015, la Junior Chamber International Bucuresti
​LISTA Crezi ca poti fi om de afaceri? Vezi cate calitati antreprenoriale ti se potrivesc Crezi ca te-ai nascut sa fii om de afaceri? Un tanar antreprenor american considera ca exista 50 de calitati care contribuie la caracterul unui om de afaceri innascut. Fondator si CEO al unei firme de content marketing , AudienceBloom, Jayson Demers a publicat, pe site-ul american Entrepreneur.com, o lista de calitati care definesc potentialul cuiva de a fi om de afaceri.Vezi lista completa in articol
Ai auzit de gamification? Cum iti faci angajatii sa lucreze mai bine si sa-ti ramana alaturi Promovarile, primele si maririle de salariu nu mai sunt suficiente pentru stimularea angajatilor, nici in micile firme romanesti. Sedintele prelungite si brainstorming-urile nu mai sunt de ajuns pentru montarea echipelor pe proiecte. Experta in resurse umane Roxana Morozan vorbeste despre gamification, o tehnica suplimentara de consolidare a angajamentului echipelor. Si in Romania, mai ales in domeniul tehnologiei, sunt deja firme care folosesc acest concept.
Business IMM: 6 afaceri diferite si mai multe stiluri de recrutare de personal. Vezi care ti se potriveste Antreprenorii din zona intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania utilizeaza diferite tehnici de recrutare de personal, in functie de specificul afacerii si de dimensiunea firmei. StartupCafe a stat de vorba cu sase antreprenori romani, pentru a vedea cum isi recruteaza angajatii si ce provocari intalnesc.
Care sunt judetele codase la afacerile IMM Noua judete inregistreaza cea mai slaba activitate de afaceri la nivel de intreprinderi mici si mijlocii din Romania, fiecare dintre acestea avand mai putin de 1% din IMM-urile romanesti, potrivit unor date prezentate joi de un oficial al Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si IMM.
Cate startup-uri se infiinteaza in Romania , unde si cu ce domenii de activitate? In primele 5 luni din acest an s-au infiintat in Romania circa 51.400 de companii. Circa 10.000 pe luna, cu mentiunea ca in martie si in mai media a depasit 11.000. Cele mai multe startup-uri se infiinteaza in Capitala, urmat de Cluj, Timis si Bihor. Cele mai putine se infiinteaza in Covasna, Salaj si Ialomita. Daca ne uitam pe businessurile in care noile firme activeaza, pe primul loc este comertul, urmat de agricultura si constructii. In septembrie sunt active putin peste 100.000 de companii noi, excluzandu-le pe cele agricole. Majoritatea startupuri sunt in clasa de marime 0 salariati, avand sediul la locuinta fondatorului, iar  in cazul a doua treimi dintre ele, proaspatul manager e o persoana cu studii cel mult medii. In plus, cele mai frecvente motive ale dificultatilor cu care se confrunta startupurile sunt: "lipsa de resurse", "fara clienti" sau "plata cu intarziere de catre clienti", "concurenta mare" si "clienti cu fonduri reduse".
TOP probleme pentru antreprenorii din zona Moldovei Oamenii de afaceri si managerii din zona Moldovei se plang mai ales de forta de forta de munca de care dispun si de lipsa lucratorilor potriviti pentru businessul lor, releva un studiu transmis, marti, StartupCafe.
VIDEO O poveste din "epicentrul" banilor: Micii antreprenori britanici au "sarit" marile banci, in schema finantarii afacerilor. Cum se vede, din Anglia, Romania business Firmele mici si mijlocii din sectorul productiei din Anglia s-au reorientat in privinta finantarii dupa ce au constatat ca marile banci se uita mai degraba la marile business-uri. Asa au gasit antreprenorii britanici solutia: sistemele interne de finantare puse la dispozitie de furnizori. Reporterul StartupCafe a discutat recent, la Advanced Manufacturing Show de la Birmingham, cu antreprenori britanici despre fiscalitate si forta de munca, dar si despre comparatia intre Romania si Ungaria, ca posibila destinatie pentru investitii.
Guvernul promite evaluarea mai rapida a proiectelor pe fonduri europene Firmele si ceilalti beneficiari care deruleaza proiecte europene ar urma sa astepte pana la 70 de zile evaluarea proiectelor lor de catre autoritati, in loc de 270 de zile, cat sunt nevoiti sa stepte in prezent, a declarat, luni, ministrul fondurilor europene, Marius Nica.
Un patronat cere licee de antreprenoriat in Romania Liderul unei organizatii patronale din Romania cere Guvernului sa infiinteze licee cu profil de antreprenoriat in Romania, pentru a ajuta tinerii sa-si deschida si sa deruleze afaceri.
Subventii de la ANOFM daca angajezi tineri absolventi Firmele care angajeaza, pe perioada nederminata, noi absolventi ai unor institutii de invatamant vor primi, timp de 12 luni, subventii de 500 -750 de lei pe luna, pentru fiecare absolvent angajat astfel, a anuntat, marti, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), intr-un comunicat de presa.