Proiect sprijinit de :

Parteneri:
VIDEO Cum vrea un startup romanesc sa convinga soferii din toata lumea sa NU foloseasca telefonul in timp ce conduc SafeDrive, o aplicatie romaneasca ce rasplateste soferii care aleg sa NU foloseasca telefonul mobil in timp ce conduc, a primit medalia de aur la gala Edison Awards care a avut loc recent la New York. Soferii sunt recompensati cu puncte pe care le pot utiliza sa cumpere cu reducere produse de la cateva magazine partenere. Insa creatorii aplicatiei au ambitii mari: o vor lansa in SUA si isi doresc ca programul sa fie in cativa ani preinstalat pe automobilele unor marci de prestigiu.
Metoda israeliana: Cum vor liderii de business romani sa-i ajute pe antreprenorii din diaspora sa revina, cu afacerile, in Romania. "Justitia face curatenie in afaceri si politica" Un grup de oameni de afaceri si manageri romani, membri ai organizatiei Romanian Business Leaders (RBL), au demarat, marti, un program prin care vor sa convinga si sa-i ajute pe romanii care au plecat si si-au deschis afaceri in strainatate sa revina in Romania cu businessul, pe model israelian. In proiectul "Repatriot", printre oportunitatile invocate de RBL pentru a face afaceri in Romania se numara si actiunile justitiei din ultima perioada in mediul de business si in politica.
VIDEO PDF-ul de aur. O mica firma romaneasca a primit 15.000 de euro de la gigantul german Bayer pentru o idee. 31 mai - nou termen pentru cereri Unde gaseste bani o firma mica din Romania pentru dezvoltarea unui produs, cand nu are acces la fonduri europene si nici la credite bancare? Winfo, din Bucuresti, a cerut finantare de la gigantul german Bayer pentru o noua solutie de business intelligence si a primit 15.000 de euro. "Am trimis un PDF in Germania", povesteste proprietarul Winfo, Andrei Iordan, cum a castigat finantarea. Intre timp, Bayer continua sa ofere finantari, 31 mai 2015 fiind termen pentru propuneri de proiecte in acceleratorul sau de afaceri Grants4Apps .
Romanul Cosmin Bumbut a castigat una dintre sectiunile celei mai mari competitii de fotografie din lume Cosmin Bumbut a fost desemnat "Fotograful Anului" la sectiunea Arhitectura de juriul celei mai mari competitii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards, editia 2015. Lucrarea artistului roman prezinta o serie de imagini coplesitoare realizate in celulele a 35 de inchisori din Romania.
Un startup foto pentru parinti si copii a fost cumparat de Canon Europa Lifecake, un startup care a creat o aplicatie prin care parintii isi pot pastra si organiza pozele copiilor, a fost cumparata de Canon Europe. Lifecake are doar sase angajati si 350.000 de utilizatori unici, iar integrarea in Canon o va ajuta sa se dezvolte. Pe de alta parte, Canon va beneficia de o aplicatie populara pe care userii pot pune poze facute cu orice terminal. Aplicatia este gratuita, insa in ea pot fi cumparate diverse optiuni cu preturi intre 3 si 160 lei.
VIDEO Cum atragi turistii straini cu stafia comunismului, in Bucuresti Stefan Munteanu (31 de ani) este tipul acela de om de afaceri capabil sa scoata bani din orice. Si el a avut ghinionul sa se nasca in comunism. "Norocul lui!”, am putea spune. HotNews.ro va arata cum reuseste acest tanar sa faca bani din betoanele turnate de Ceausescu prin Bucuresti.
O aplicatie de shopping pe mobil la care a contribuit si un roman a obtinut o finantare de 25 milioane dolari si s-a lansat pe Google Play Spring, o aplicatie de shopping pe mobil infiintata acum opt luni, a reusit sa stranga 25 milioane dolari intr-o noua runda de finantare si este de acum disponibila si pe smartphone-urile cu Android. Printre creatorii aplicatiei se numara si romanul Octavian Costache, fost angajat la Google si absolvent al Politehnicii din Bucuresti. Aplicatia Spring permite cumpararea foarte rapida a unor produse premium direct de pe telefon, iar numarul de brand-uri disponibile a depasit orice asteptari.