Proiect sprijinit de :

Parteneri:
S-a stabilit cand se fac inscrierile: Oamenii de afaceri pot primi de la stat bani de benzina si hotel pentru a veni in Bucuresti la Targul IMM 2016 Autoritatile au stabilit cand se deschide aplicatia online prin care antreprenorii se vor putea inscrie pentru a primi bani de la stat pentru acoperirea costurilor cu transportul si cazarea, sa participe la Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii - TIMM 2016 de la Bucuresti.
Romanii au la dispozitie peste 500 de milioane de euro pentru afaceri si alte proiecte, din partea Norvegiei, Islandei si Liechtensteinului. Alocare in crestere pentru Romania Oamenii de afaceri, organizatiile non-gvernamentale si alte tipuri de beneficiari din Romania vor putea obtine fonduri nerambursabile in valoare totala de 502,5 milioane euro, puse la dispozitie de guverele din Norvegia, Islanda si Liechtenstein, pentru urmatorii ani, a informat, joi, Ministerul Fondurilor Europene de la Bucuresti, institutia romaneasca responsabila cu gestionarea din partea Romaniei a acestor fonduri. 
Credite garantate de stat pentru noile afaceri si firmele mici si mijlocii: capital de lucru si investitii Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA) si CEC Bank anunta, joi, ca extind accesul la creditare pentru IMM-urile si start-upurile din portofoliul CEC Bank, atat pentru capital de lucru, cat si pentru investitii. Masura este posibila in urma semnarii unui act aditional la Conventia Cadru Plafon de garantare, au mentionat cele doua institutii financiare, intr-un comunicat remis Startupcafe.ro .
S-a lansat: Pana la 40.000 Euro pentru romanii care se intorc in tara si isi deschid o afacere. Descarca Ghidul solicitantului Diaspora Start-up Romanii plecati in strainatate, care se intorc in tara, vor putea primi fonduri europene de pana la 40.000 Euro, pentru a-si deschide o afacere in Romania, in linia de finantare Diaspora Start-up, pentru care miercuri s-a deschis apelul de proiecte. Viitorii antreprenori nu vor primi banii direct, ci prin intermediul unor organizatii si institutii care deruleaza proiecte si administreaza banii din schema de finantare.
MFE: Beneficiarii de fonduri europene, obligati sa faca publice anumite date din contractele de finantare. Descarca noul model de contract Ministerul Fondurilor Europene a stabilit un nou model de contract sau decizie de finantare, prin care firmele, organizatiile non-guvernamentale si alti beneficiari care deruleaza proiecte europene vor fi obligati sa faca publice anumite informatii legate de acestea. Masura este valabila doar pentru programele operationale aflate in managementul MFE, dar Ministeul Agriculturii si Ministerul Devoltarii ar fi agreat la randul lor acest tip de contract, insa, pentru a se aplica si la programele operationale gestionate de aceste ministere, ministrii de resort trebuie sa semneze ordine in acest sens, au mentionat reprezentanti ai MFE, intrebati de StartupCafe.ro .  Descarca Ordinul MFE de la finalul articolului
Cate IMM-uri si start-upuri din Romania au fost ajutate cu banii europeni de coeziune. Situatia generala in 2 grafice si 1 tabel O parte relativ mica din fondurile sructurale si de coeziune alocate Romaniei s-au dus la sustinerea mediului de afaceri si cu atat mai putine la firmele mici si mijlocii (IMM), in perioada de programare 2007-2013, considera Comisia Europeana, intr-un raport emis vineri. Datele mai arata ca Romania s-a bazat putin pe fondurile din Politica de coeziune a UE pentru invetitiile de capital guvernamentale in general, comparativ cu alte state foste comuniste.
Imprumuturi bancare garantate de stat pentru afacerile mici si mijlocii din Romania Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si Fondul Roman de Contragantare (FRC) anunta, joi, relansarea proiectul comun de sprijinire a intreprinerilor mici si mijlocii (IMM). Prin garantiile acordate, creditele bancare devin, in mod normal, mai usor de accesat fiind mai putin riscante pentru banci.
Ajutoarele de stat de max. 5 milioane Euro: Investitia minima ar putea cobori pentru a sprijini si microintreprinderile Autoritatile analizeaza posibilitatea ca investitia minima in viitoarea schema de ajutoare de stat scale-up pentru firmele mici si mijlocii (IMM) sa scada substantial, pentru ca afacerile mici sa aiba acces mai la finantarea de la stat.
S-a stabilit cand se inscriu afacerile handmade pentru a participa, pe banii statului, la targul de la Bucuresti Guvernul a stabilit cand se va deschide aplicatia pe internet prin se fac inscrieri in Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, prin care statul va deconta benzina si hotelul pentru o serie de antreprenori cu afaceri handmade care vor sa vina in Bucuresti, la un targ de profil.
Cei pana la 40.000 Euro pentru romanii care vor sa-si deschida mici afaceri. Se cauta deja potentiali antreprenori, in Romania Start-up Plus Organizatiile care vor sa administreze fondurile europene din care vor fi acordati pana la 40.000 Euro unor romani care vor sa isi deschida mici afaceri au inceput deja sa caute potentiali antreprenori pe care sa ii introduca in viitoarele proiecte europene, in linia de finantare Romania Start-up Plus, din Programul Operational Capital Uman (POCU). Cautarea grupurilor-tinta este, in acest caz, in stadiu incipient, de tatonare a pietei si a comunitatilor, momentan.
DOCUMENT Lege propusa: Credite pentru firme noi, mici afaceri si proiecte europene, prin viitoarea Banca de Dezvoltare a Romaniei Firmele noi, intreprinderile mici si mijlocii, organizatiile non-guvernamentale si alti beneficiari ar urma sa primeasca imprumuturi in conditii mai lejere decat in prezent, de la Banca de Dezvoltare a Romaniei, pe care statul ar urma sa o infiinteze prin convertirea actualei Banci de Export-Import Eximbank. Asta prevede o initiatva legislativa depusa la Parlament, zilele trecute, de senatorul Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante si al Fondurilor Europene. El a reluat practic proiectul de lege pentru infiinatrea bancii de dezvoltare pe care il initiase Ministerul Finantelor, in urma cu un an, in mandatul sau de ministru, text care, insa, in  actuala guvernare nu a mai fost promovat.
DOCUMENT Ajutoarele de stat de pana la 5 milioane euro pentru firmele mici si mijlocii. Bucurestenii, dezavantajati. Care este investitia minima Firmele mici si mijlocii vor primi ajutoare de stat de pana la 5 milioane de euro, prin noua schema de ajutoare de minimis in valoare totala de 200 de milioane de euro , pe perioada 2017-2023, conform unui proiect de hotarare de guvern. Proiectul detaliaza investitia minima si nivelul diferentiat al cofinantarii in functie de regiune.
Termen: Se fac inscrieri pentru premii de 5.000 Euro, in competitia Get in the Ring Romania, pentru noi afaceri in IT, arta, design si alte domenii creative Mici afaceri din domeniul internetului, tehnologiei, designului, artei si din alte industrii creative vor concura pentru primi premii totale de 5.000 de euro, in cadrul competitiei Get in the Ring Romania, destinate start-upurilor, organizatorii anuntand termenul pana la care se fac inscrieri.
DOCUMENTE Principiul "doar o singura data" si alte masuri pentru IMM si start-upuri - cum vrea UE sa reduca birocratia fondurilor europene Comisia Europeana va promova la Bruxelles si in statele membre UE o serie de masuri pentru eliminarea birocratiei excesive pentru firmele mici si mijlocii si start-upuri, in accesarea de fonduri europene si instrumente financiare, a anuntat, marti, executivul comunitar.
Antreprenorii si alti solicitanti mai au disponibili 317 milioane de euro prin PNDR, pana la inchiderea sesiunii 2016 (AFIR) Antreprenorii, fermierii si alte categorii de solicitanti mai pot sa ceara fonduri nerambursabile in valoare totala de peste 317 milioane de euro in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, in actuala sesiune anuala a liniilor de finantare europene, a informat, joi, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).
Se cer banii europeni: 40.000-100.000 Euro pentru intreprinderi de economie sociala.  Descarca Ghidul solicitantului Societatile cooperative, societatile agricole si alte intreprinderi de economie sociala pot cere fonduri europene de 40.000 Euro - 100.000 Euro, pentru investitii in afacere, informeaza miercuri Ministerul Fondurilor Europene.
Aproape 60 de milioane de euro pentru afaceri mici si mijlocii din Romania, prin noi instrumente financiare europene Firmele mici si mijlocii (IMM) din Romania vor putea beneficia de finantari suplimentare, prin instrumente financiare europene, in urma unui acord de finantare in valoare de 59,3 milioane euro, semnat marti de  Ministerul Fondurilor Europene cu Fondul European de Investitii.
Cei 40.000 Euro pentru romani care vor sa-si deschida mici afaceri: salariati, someri, inactivi. Se pot cere banii pentru proiectele mari, de vineri 16 septembrie. Ce trebuie sa faca antreprenorii aspiranti Incepand de vineri, 16 septembrie, s-a deschis oficial apelul pentru proiectele prin care romanii vor putea sa primeasca granturi europene de pana la 40.000 de euro pentru a-si deschide mici afaceri. Antreprenorii aspiranti nu pot, insa, sa ceara acum banii, dar pot sa puna presiune pe autoritati sa aduca si in localitatile lor fondurile europene pentru start-upuri.
Sute de antreprenori romani vor primi bani de benzina si hotel pentru a veni in Bucuresti, la un targ IMM. 3 milioane RON, pusi la bataie de Guvern Mici afaceri din Romania se vor putea promova, pe banii statului, la un targ al intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), finantat de stat cu 3 milioane de lei, conform unei propuneri scoase in dezbatere publica joi de Ministerul Economiei.
Marius Ghenea: Top 3 criterii de care tine cont fondul Catalyst Romania atunci cand alege o firma in care sa investeasca In ultimele luni, fondului local de private equity Catalyst Romania a anuntat cateva investitii importante in firme mici si mijlocii romanesti. Printre acestea se numara SmartDreamers, din Targu Mures (investitie de 700.000 euro), Smart Bill, din Sibiu, sau Marketizator (1 milion de euro). Marius Ghenea, antreprenor si Investment Director al fondului a explicat care sunt principalele criterii care stau la baza selectiei pe care o face Catalyst Romania atunci cand alege sa investeasca in astfel de startup-uri.