Proiect sprijinit de :

Parteneri:

Ministerul Agriculturii: Strangem date in vederea unor eventuale ajutoare si scutiri de taxe pentru fermierii afectati de frigul din aprilie

de Claudiu Zamfir
Joi, 27 Apr 2017

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a comunicat joi, la solicitarea HotNews si StartupCafe, ca strange date despre suprafetele agricole afectate de scaderile bruste de demperaturi si ninsorile de la mijlocul lunii aprilie 2017, in vederea unor eventuale ajutoare si scutiri de impozite care sa poata fi acordate fermierilor afectati.

Alimente "bio"? Nou sistem de certificare electronică al UE pentru importurile de produse ecologice

de CZ
Marţi, 18 Apr 2017

Incepand de miercuri, 19 aprilie 2017, devine aplicabil un nou sistem de certificare electronica, menit sa imbunatateasca monitorizarea importurilor de produse ecologice, care face din UE un lider mondial in domeniul trasabilitatii si al colectarii de date fiabile privind comertul cu aceste produse - a anuntat, marti, Comisia Europeana, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro .

Cate ferme ecologice sunt in Romania

de CZ
Marţi, 21 Mar 2017

Fermierii romani au sporit cu 297% numarul fermelor ecologice din tara, in perioada 2010-2015, dara Romania ramane in urma in Uniunea Europeana in privinta suprafetelor alocate acestui sector de business in agricultura, releva datele Eurostat, citate marti de News.ro.

​INFOGRAFIC Romanii cheltuie cel mai mare procent din venituri pe mancare dintre locuitorii UE, dar la restaurant nu prea merg

de Claudiu Zamfir
Luni, 13 Feb 2017

Romanii aloca alimentelor cel mai mare procent din veniturile pe care le obtin, dar la restaurant sau cafenea cheltuie putin, comparativ cu ceilalti locuitori ai Uniunii Europene, releva datele institutului european de statistica Eurostat. Statistica contureaza anumite obiceiuri de consum din Romania, importante pentru afacerile din comert si restaurante.

Guvernul vrea sa ingreuneze mai mult vanzarea terenurilor agricole catre straini

de CZ
Vineri, 5 Aug 2016

Guvernul intentioneaza sa modifice legislatia privind vanzarea terenurilor agricole, pentru a ingreuna si mai mult instrainarea acestora in afara comunitatilor respective.

Unde si cum se va mai putea face Telemeaua de Ibanesti, noul produs traditional romanesc protejat in Uniunea Europeana

de Claudiu Zamfir
Marţi, 15 Mar 2016

Telemeaua de Ibanesti a obtinut oficial recunoasterea ca prdus traditional romanesc, in Uniunea Europeana, prin Denumire de Origne Protejata (DOP), a informat, marti, Ministerul Agriculturii. Aceasta este al treile produs traditional romanesc protejat in UE, dupa magiunul de Topoloveni si salamul de Sibiu, care obtinusera Indicatia Geografica Protejata (IGP).

5 probleme pe care fermierii romani le iau dupa ei in 2016

de CZ
Miercuri, 30 Dec 2015

Fermierii romani si mai ales micile afaceri din agricultura sunt afectati de cel putin 5 probleme principale, cu care intra in anul 2016 si care trebuie rezolvate cate mai repede, inclusiv cu ajutorul fondurilor europene. Lista de probleme a fost prezentata recent de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

S-au inchis finantarile 2015 pentru agricultura si alte afaceri rurale. Unde a fost cea mai mare cerere de bani

de CZ
Luni, 21 Dec 2015

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a inchis in data de 18 decembrie ultimele sesiuni de primire a proiectelor de investitii aferente submasurilor de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020 deschise in anul 2015.

​DOCUMENT Ce produse agricole au crescut cel mai bine ca valoare pe piata UE

de Claudiu Zamfir
Marţi, 15 Dec 2015

Legumele proaspete si carnea de vita se numara printre produsele din agricultura cu cea mai mare crestere ca valoare pe piata Uniunii Europene, releva datele emise, marti, de biroul european de statistica. Informatiile Eurostat ar putea ajuta antreprenorii din sectorul agro & food sa isi concentreze productia si vanzarea pe produsele cu cel mai mare potential de crestere ca valoare, insa nu trebuie neglijat nici aspectul costurilor de productie.

Ministru: Inca doua produse traditionale romanesti, protejate in UE

de CZ
Luni, 14 Dec 2015

Romania va avea inca doua produse traditionale protejate in Uniunea Europeana, salamul de Sibiu si telemeaua de Ibanesti, care sunt "ca si recunoscute" de Comisia Europeana drept produs cu indicatie geografica, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Ministru: APIA va incepe in februarie 2016 plata integrala a subventiilor europene la hectar. Procedurile pe noul modul SIVECO-Teamnet trebuie refacute de la zero

de CZ
Vineri, 11 Dec 2015

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va incepe in februarie 2016 plata integrala a subventiilor europene la hectar, catre fermierii romani, pentru ca procedurile pe noul modul informatic, realizat de consortiu de firme SIVECO-Teamnet, trebuie refacute de la zero, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Veste buna pentru fermierii romani: Romania, risc neglijabil pentru "boala vacii nebune"

de CZ
Joi, 10 Dec 2015

Romania si-a recapatat statutul de tara cu risc neglijabil pentru encefalopatia spongiforma bovina, cunoscuta si ca "boala vacii nebune", a informat, joi, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

UPDATE APIA: Sute de mii de fermieri romani vor fi afectati de intarzieri la plati. Ministru: Softul SIVECO-Teamnet se blocheza, sefii APIA vor fi sanctionati. SIVECO: APIA ne-a aprobat specificatiile in 17 noiembrie 2015

de Claudiu Zamfir
Miercuri, 25 Nov 2015

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, miercuri, pentru HotNews, ca sute de mii de fermieri romani vor fi afectati de intarzieri la platile din partea Agentiei Nationale de plati si Interventie in Agricultura, ca urmare a functionarii greoaie a unui soft realizat de un consortiu SIVECO-Teamnet, motiv pentru care o serie de sefi din APIA vor fi schimbati din functie sau sanctionati.

Viitorul ministru al Agriculturii promite fermierilor: Sunt munti de hartii, vreau simplificarea proiectelor europene

de CZ
Luni, 16 Nov 2015

Ministrul propus al Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, luni, ca isi propune simplificarea birocratiei si a documentatiei pentru derularea proiectelor finantate din fonduri europene, in agricultura si dezvoltare rurala.

Bani europeni: S-a prelungit termenul de depunere a cererilor in 4 linii de finantare ale noului PNDR

de CZ
Vineri, 30 Oct 2015

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat joi prelungirea termenului de depunere a cererilor de finantare in patru submasuri importante ale noului Program National de Dezvoltare Rurala.

Ajutoare de stat de pana la 2.900 de lei la hectar, pentru fermierii afectati de seceta. Care este termenul

de CZ
Vineri, 30 Oct 2015

Fermierii afectati de seceta din aprilie-septembrie 2015 vor putea primi ajutoare de stat de pana la 2.980 de lei la hectar, potrivit unei scheme publicate in Monitorul oficial, a anuntat vineri Agentia de Plati Interventie pentru Agricultura (APIA), intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Producatorii romani de mezeluri, "indignati" de evaluarea OMS privind preparatele din carne care ar fi cancerigene

de CZ
Marţi, 27 Oct 2015

Procesatorii de produse alimentare reuniti in Asociatia Romana a Carnii resping, cu "indignare", evaluarile efectuate la nivel international de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit carora mezelurile si alte astfel de preparate sunt cancerigene, iar carnea rosie este probabil cancerigena.

Fermierii romani vor primi compensatii de 11,1 milioane de euro de la Bruxelles​

de CZ
Marţi, 15 Sept 2015

Romania va primi de la Comisia Europeana 11,1 milioane de euro, compensatii pentru fermierii care au fost afectati de scaderea pretului la carne de porc, lapte si de seceta, potrivit unui program prezentat, marti, in Consiliul Uniunii Europene.

TUTORIAL Cum iei banii europeni pentru o ferma. Cele 8 principii pentru un proiect castigator

de Constantin Leonte
Luni, 14 Sept 2015

Noul sistem de selectie si criteriile pe care trebuie sa le aiba in vedere fermierii care vor bani europeni sunt esentiale pentru obtinerea fondurilor din noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 al Romaniei. StartupCafe si Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) publica un nou articol realizat de consultantul Constantin Leonte, vicepresedinte al ACRAFE. Materialul intregeste "trioul" tutorialelor destinate oamenilor de afaceri care investesc in agricultura, impreuna cu cele doua articole publicate anterior de Constantin Leonte, privind sectorul vegetal si recomandarile generale pentru tinerii fermieri si investitiile in exploatatiile agricole.
 

Caracatita si "butterfish" la birou. Un pariu riscant - Doi antreprenori au lansat un serviciu elitist de livrare de mancare

de Vlad Barza
Marţi, 8 Sept 2015

Doi antreprenori au lansat in Bucuresti un serviciu prin care livreaza mancare de restaurant de cinci stele, obiectivul companiei fiind sa ajunga la 500 de comenzi pe zi, fata de 20-30 cate au fost in perioade de test. Business-ul este unul riscant fiindca in Bucuresti s-au inmultit in ultimii ani locurile unde se mananca bine si ieftin. De ce cred cei doi investitori ca bucurestenii sunt dispusi sa dea si peste 70 de lei pe un meniu elitist, puteti citi in articol.