Luminita Pirvu

Scoala Informala de IT lanseaza la Cluj primul program de Full Stack Product Development din tara

Imagine principala
Scoala Informala de IT lanseaza la Cluj primul program de Full Stack Product Development din tara
Prin programul Full Stack Product Developement, persoanele cu o experienta de minim 1 an in Software Development pot invata sa construiasca de la 0 un produs real de IT, sustenabil in raport cu cerintele actuale ale pietei pentru acest tip de produse. Programul are o durata de 20 de saptamani si va incepe pe 15 noiembrie 2016, la Cluj-Napoca.

Programul va aprofunda notiuni de Product Landing Page, UI-Functional
Mobile App, UI-Functional Web App, Local API, Public API, Fully
Functional Mobile App, Fully Functional Web App si API.

Scoala Informala de IT este un proiect de educatie alternativa si reconversie profesionala, axat pe educatie prin mentorat, initiat in 2013 la Cluj-Napoca si se desfasoara in alte trei orase din tara: Timisoara, Iasi si Bucuresti.

Admiterea in cadrul programelor Scolii Informale de IT se face prin intermediul unui dublu proces de selectie "prin testare si intervievare" in cadrul caruia candidatii trebuie sa faca dovada motivatiei si a potentialului pentru a urma o cariera in industria IT.

Dupa admitere, candidatii sunt integrati intr-un program de mentorat in domeniul IT, completat prin sesiuni si discutii cu specialisti in HR sau dezvoltare profesionala. Abordarea este una personala, fiecare dintre cursanti este sustinut pentru atingerea obiectivelor proprii, fie ca acestea inseamna facilitarea procesului de reconversie profesionala sau specializarea si aprofundarea cunostintelor pentru avansare ierarhica sau antreprenoriat.

Mentorii care se vor ocupa de sustinerea acestui program interactiv sunt Paul Brie, Dan Calinescu, Cristian Moldovan si Iulian Padurariu. Fiecare dintre acestia are o experienta de peste 10 ani in domeniul IT. 

"Acest program reprezinta o continuare naturala a implicarii noastre active in punerea bazelor unei noi generatii de IT-sti, in care mentalitatea de produs software va fi in prim plan. In paralel cu zona tehnica punem emfaza pe intelegerea din punct de vedere business a tuturor stagiilor prin care trece un produs de la idee pana la lansarea pe piata, respectiv dezvoltarea ulterioara a business-ului. Credem ca un astfel de model va genera multa valoare sustenabila pe piata software romaneasca atata timp cat vor exista competentele si viziunea necesara in randul dezvoltatorilor", sustine Razvan Voica, Managing Partner, Scoala Informala de IT

Peste 2000 de persoane au beneficiat, in aceasta perioada de programele de mentorat si educatie alternativa oferite de Scoala Informala de IT in cele cinci orase. Programele oferite sunt structurate pe trei niveluri de cunostiinte: initiere, pregatire si specializare.

Scoala Informala de IT a incheiat parteneriate neutre cu un numar de companii de IT din tara prin care faciliteaza conexiuni intre jucatorii din piata de profil, care au nevoie de personal bine pregatit in IT si cursantii pregatiti la nivel inalt.
                                                             
Despre Scoala Informala de IT
Infiintata in 2013 la Cluj-Napoca, Scoala Informala de IT isi desfasoara astazi activitatea si in alte mari trei orase cu potential de dezvoltare pe piata IT&C, respectiv: Bucuresti, Iasi si Timisoara.

Proiectul a fost lansat la initiativa unui grup de tineri specialisti din IT&Software, Educatie, Project Management si Antreprenoriat, carora li s-a alaturat in scurt timp o echipa de traineri cu experienta practica si tehnica dobandita in peste 10 ani de activitate la companii renumite de IT.

Initiatorii proiectului se adreseaza tuturor celor pasionati de tehnologie care isi doresc o cariera in IT, dar si companiilor locale din domeniul IT&Software dornice sa recruteze personal bine pregatit, entuziast si dotat cu aptitudini si competente practice, testate de specialisti cu larga recunoastere in domeniu.
Parallax

Vizualizari
81
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri