Vector Watch, compania care dezvolta ceasul inteligent a carui baterie are autonomie 30 de zile, a primit o noua runda de finantare, in valoare de 5 milioane dolari. Doua milioane vin de la GECAD Group, fondul 3TS Catalyst a contribuit cu 1,5 milioane dolari la runda de finantare, iar restul sumelor vin de la investitori privati: Radu Apostolescu, Bogdan Vlad si Mihai Popescu.Aceasta infuzie de capital va sustine dezvoltarea produsului si extinderea biroului companiei din zona Bay Area, Statele Unite ale Americii.
In continuare, GECAD Group ramâne cel mai mai important actionar, pâna in prezent alocând Vector Watch alte doua milioane de dolari. Pentru acesta runda, alaturi de GECAD Group au participat Catalyst România (1,5 milioane dolari) si un numar de investitori privati.
Este vorba despre Radu Apostolescu si Bogdan Vlad (antreprenori si investitori, cofondatori eMAG), precum si Mihai Popescu (cu o experienta de 23 de ani in dezvoltarea de platforme informatice si servicii IT).
Vector Watch este ceasul inteligent lansat de curand in tara si cunoscut pentru faptul ca bateria are o autonomie de o luna.
"Noua investitie va sustine dezvoltarea produsului si a biroului companiei din zona Bay Area din Statele Unite ale Americii. Vector si-a dovedit performanta tehnologica prin gama sa de ceasuri inteligente, iar acum este momentul sa aplicam viziunea companiei de a pune la dispozitia cât mai multor producatori de dispozitive wearable platforma sa tehnologica.", spune Radu Georgescu, Partener Fondator al GECAD Group.
Ceasul a fost prezentat in premiera la targul de la Basel, in martie, iar atunci multe publicatii internationale au scris despre el fiindca niciun alt ceas nu promitea baterie care sa tina 30 de zile, ci doua-trei zile. Lucrul la proiect a inceput in primavara lui 2014 si precomenzile au fost lansate in martie, dar lansarea oficiala pe cateva piete esentiale s-a facut mai tarziu decat se preconizase (in octombrie, in loc de august).
De la jumatatea lui octombrie au inceut livrarile in SUA si Marea Britanie, iar in Romania ceasul este vandut prin intermediul Orange, cu preturi intre 299 si 499 euro.
Exista doua variante. Versiunea cu cadran rotund de 44 mm se numeste Vector Luna, iar cea rectangulara se numeste Meridian si are display de 40,5 mm. Carcasa este din otel inoxidabil, iar cureaua poate fi din otel inoxidabil, piele sau silicon. Versiunea rectangulara costa de la 299 euro, iar cea rotunda, de la 349 euro. Ceasul are ecran monocrom si nu are touch-screen, fiind controlat prin trei butoane.
Marele avantaj al ceasului este bateria care, spun cei de la Vector, trebuie incarcata o data la 30 de zile, spre deosebire de multe ceasuri inteligente la care bateria tine o zi-doua. "Noi am anuntat 30 de zile, in conditiile in care de fapt tine 45-60 de zile in realitate, daca il folosesti normal", spune Andrei Pitis, director tehnic al companiei.
Autonomia extrem de mare nu se explica printr-o super-tehnologie a bateriei, ci prin faptul ca sistemul de operare creat "in house" este extrem de economic si simplu, ecranul este alb-negru si lipseste si functia de touch-screen.