Claudiu Zamfir

LISTA Acestea sunt firmele admise in Programul Femeia Antreprenor 2016, prin care romancele pot lua 50.000 RON de la stat. Top motive de respingere

Imagine principala
LISTA Acestea sunt firmele admise in Programul Femeia Antreprenor 2016, prin care romancele pot lua 50.000 RON de la stat. Top motive de respingere
Un numar de 15 mici firme au fost admise de principiu in Programul Femeia Antreprenor 2016, prin care romancele pot primi pana la 50.000 de lei ajutor de stat pentru afaceri, procesul de selectie continuand insa pana la acordarea definitiva a sprijinului nerabursabil. Alte 34 de firme au fost insa respinse din program, statul invocand anumite motive.

Directia Politici Antreprenoriale din Ministerul Economiei a publicat, luni, lista firmelor respinse, admise in limitele bugetului alocat pentru program si admise in afara bugetului, conform rezultatelor verificarilor privind eligibiliatea si corectitudinea aplicatiilor.

Din 49 de firme detinute (total sau in parte) de femei, care au aplicat la program, au fost respinse din aceasta faza 34.  Acestea au primit deja scrisori de respingere cu motivele care au condus la neaprobarea finantarii, a mentionat Directia.

Aplicantele admise in BUGET si IN AFARA BUGETULUI vor primi notificari dupa incheierea perioadei de contestatii si solutionare a acestora.

Conform procedurii de desfasurare a programului femeia Antreprenor 2016, "scrisoarea de admitere de principiu la finantare in limita bugetului/ in afara bugetului, se transmite solicitantului, de catre Oficiul teritorial pentru IMM-uri".
 
Solicitantul va primi scrisoare de instiintare a respingerii planului de afaceri, daca, in urma analizei planului de afaceri integral completat, se constata neconcordante sau ca informatiile declarate de solicitant in planul de afaceri on-line nu sunt corecte/reale/coerente, ele generand sau nu un punctaj diferit de cel generat de aplicatie, se mai arata in procedura.

Motivele de respingere invocate de oficiile teritoriale ale Directiei Politici Antreprenoriale variaza, de la caz la caz. Iata cateva exemple:

  • "Aplicantul nu a incarcat in aplicatie situatiile financiare la 31.12.2015".
  • "Incoerenta plan - veniturie estimate a se obtine nu acopera nici plata salariilor pentru locurile de munca nou creeate prin proiect"
  • "Solicitantul nu a respectat punctul 3.2 litera b) din procedura de implementare a programului, in care se specifica ca sunt eligibile firmele care  au cel mult 3 ani de la inregistrarea la Registrul Comertului la data deschiderii aplicatiei de inscriere on-line in Program".

Ce se intampla cu cele 15 firme admise

Referitor la cele 15 firme admise, dintre acestea, 11 sunt admise in cadrul bugetului toal alocat, de 500.000 de lei, pentru program, iar restul de 4 sunt admise in afara bugetului.

In urmatoaree 10 zile, toate firmele inscrise in program pot face contestatii la Oficiul teritorial de care apartin, iar o noua comisie le va analiza cererile. Astfel, exista sanse, teoretic, ca lista sa se modifice, ne-au comunicat functionari din Directia Politici Antreprenoriale si din Oficii teritoriale.

Dupa finalizarea contestatiilor, cele 11 firme acceptate de principiu in program, in interiorul bugetului alocat, vor semna contractul de finatare si vor incepe investitiile, timp de 30 de zile, au mai spus acestia.

Mai detaliat, procedura oficiala prevede ca, "dupa finalizarea verificarii,  solicitantii acceptati de principiu pentru finantare vor primi  prin fax,  e-mail sau posta, notificarea  privind acordul de principiu pentru finantare, semnata si stampilata de Seful OTIMMC, urmand ca in termen de 5 zile lucratoare de la primirea acesteia, partile sa semneze contractul de finantare (anexa nr. 7 la prezenta procedura) la sediul OTIMMC".

"Pentru intocmirea Contractelor de Finantare, beneficiarii trebuie sa prezinte dovezi certe privind capacitatea de cofinantare a proiectului, respectiv prezentarea de: extras de cont care sa demonstreze ca beneficiarul dispune de  suma necesara cofinantarii /contract/ linie de credit, emise de o institutie financiara bancara din Romania, si care vor acoperi cel putin valoarea cofinantarii proprii a proiectului, respectiv procentul de cofinantare din cheltuielile eligibile. Dovada capacitatii de cofinantare a proiectului va fi prezentata la  sediul OTIMMC la momentul semnarii contractului de finantare de catre  parti" - se mai arata in procedra.

In tot acest proces, firmele admise la finatare se pot trezi ca Oficiul teritorial de care apartin le cere noi clarificari sau documente.
 
"Nedepunerea clarificarilor solicitate in termen conduce la respingerea proiectului. Netransmiterea tuturor documentelor solicitate la clarificari conduce la respingerea proiectului. In cazul in care OTIMMC constata neconcordante in informatiile furnizate sau solicitantii nu prezinta dovezi certe privind capacitatea de cofinantare a proiectului sau nu semneaza contractul de finantare in termenul specificat, solicitantii vor primi scrisoare de instiintare a respingerii la finantare, semnata si stampilata de Seful OTIMMC" - se mai arata in procedura.

Astfel, firmele admise in buget risca sa piarda finantarea, ceea ce inseamna ca firmele admise in afara bugetului au o sansa sa primeasca ele banii de la stat.

Programul femeia Antreprenor 2016 a fost deschis pentru aplicatii in perioada 12-16 iulie.

Descarca de AICI lista firmelor respinse si admise de principiu in Programul femeia Antreprenor 2016, inainte de contestatii
Parallax

Vizualizari
111
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri