Saptamana ce tocmai se incheie a fost una destul de ocupata pentru Microsoft: au anuntat un serviciu rival pentru Slack, fac eforturi pentru a imbunatati felul in care computerele clasice "inteleg" vorbirea, iar LinkedIn a lansat o functie pentru calculul salariilor. Nici ceilalti giganti nu fost mai linistiti. Amazon avanseaza pe piata din Asia iar Facebook adauga noi functii de monetizare pentru Instagram. LinkedIn lanseaza o functie prin care utilizatorii pot vedea informatii despre salariile din domeniile lor.Unealta va functiona doar dupa ce utilizatorii au fost de acord sa ofere retelei sociale date despre salariul lor. LinkedIn spune ca datele vor fi securizate si ca nu vor fi impartasite si cu angajatorii.
Instagram pune la dispozitie o noua modalitate prin care creatorii de continut si brandurile pot face reclama.De acum, in poze vor putea fi adaugate tag-uri directe catre produsele ce pot fi cumparate. Pe langa aceasta modalitate, Instagram ofera de ceva timp si posibilitatea postarilor sponsorizate.
Microsoft a lansat Microsoft Teams, un serviciu pentru colaborarea la un proiect in timp real. Solutia companiei din Redmond seamana foarte mult cu Slack, un alt software popular pentru profesionistii care lucreaza de la distanta. De altfel, cei de la Slack deja sunt nemultumiti de planurile Microsoft pentru integrarea noii aplicatii in suita Microsoft Office.
Amazon se extinde in Asia de sud-est prin lansarea in Singapore. Este clar ca piata din Asia devine mult mai importanta pentru Amazon. Aceasta decizie vine dupa o investitie de 3 miliarde in India si dupa lansarea recenta a serviciului Prime in China.
Pentru prima data in istorie, traficul de pe mobil l-a depasit pe cel de pe computerele clasice. StatCounter spune ca pentru prima data de cand monitorizeaza traficul pe internet, traficul pe tableta si mobil a ajuns la 51.2 procente, spre deosebire de 48.7 pe desktop. Aceste date ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru companiile care nu au o strategie pusa la punct pentru dispozitive mobile.
Robotii industriali sunt in plina ascensiune. In prezent exista 1,8 milioane de roboti industriali, iar in trei ani vor ajunge pana la aproximativ 2,6 milioane, conform sondajului Global CEO Survey 2016. Desi pe o parte automatizarea ar putea prezenta o amenintare la adresa locurilor de munca, aceste tehnologii vor crea si noi locuri de munca, deci efectul nu este in totalitate unul negativ pentru angajati.
Printivate, un start-up romanesc fondat de clujeanul Adrian Muresan a fost cumparat de 3D Hubs.Proiectul a fost inclus in primul program de accelerare Spherik, in iarna anului 2014. 3D Hubs este cea mai importanta platforma dedicata printarii 3D din lume, cu sediul in Amsterdam.
Microsoft se straduieste sa imbunatateasca felul in care computerele "inteleg" vorbirea. Prin Concept Graph, analiza de text va fi facuta prin combinatia dintre interpretare si probabilitate - similar cu felul in care oamenii executa aceeasi sarcina.
Primul festival al tehnologiei din Transilvania, TechFest, ofera ocazia programatorilor din toata tara sa participe la un maraton de 50 de ore in cadrul caruia sa dezvolte aplicatii mobile. Programatori, antreprenori si pasionati de tehnologie sunt asteptati la Cluj, intre 11 si 20 noiembrie, pentru a-si testa capacitatile la maratonul MegaHack. (
n.r. - StartupCafe, partener media, va avea o echipa la Techfest 2016 si va urmari MegaHack-ul)
Antonio Eram vorbeste despre paradigmele din Silicon Valley. Pe parcursul interviului se vorbeste despre startup-urile care sunt "la moda" in Silicon Valley, despre planurile de extindere Netopia in Mexic si despre evolutia Bitcoin in Romania.
Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog