Raluca Abrihan

Topul tarilor cu cei mai buni programatori IT. Pe ce loc se claseaza Romania

Imagine principala
Topul tarilor cu cei mai buni programatori IT. Pe ce loc se claseaza Romania
​Daca multi se asteapta ca printre ocupantii primelor locuri sa se numere SUA, care a dat cateva dintre cele mai faimoase nume ale IT-ului, sau India, unde outsourcing-ul aduce multi bani in economie, adevarata surpriza in topul tarilor cu cei mai buni programatori vine de fapt din partea statelor europene, cele doua tari, mai sus mentionate, clasandu-se mult in spatele Romaniei.

HackerRank, platforma unde programatori din intreaga lume isi pot testa cunostintele in materie de programare, a publicat recent un studiu bazat pe rezultatele testelor pe care programatorii IT inscrisi pe platforma le sustin periodic. Pentru acest au fost luate in considerare rezultatele a peste 1,5 milioane de programatori care au rezolvat probleme in toate limbajele de programare folosite azi in dezvoltarea de software. (Java, C++, SQL, Python etc)

Pe primul loc in topul tarilor cu cei mai buni programatori se afla China (punctaj maxim: 100), urmata imediat de Rusia (punctaj: 99,9).

Pe urmatoarele locuri s-au clasat: Polonia, Elvetia, Ungaria, Japonia, Taiwan, Franta, Cehia si Italia.

Romania se claseaza pe locul 20
, inaintea unor tari precum Statele Unite (locul 28), Marea Britanie (29), Turcia (30) sau India (31).

SUA si India au avut cei mai multi programatori inscrisi in competitie, insa media rezultatelor de la testele rezolvate de ei a fost sub 80 de puncte.

Topul tarilor cu cei mai buni programatori:

Sursa: HackerRank

​Cifra de afaceri a sectorului de software si servicii IT din Romania a crescut cu 21% in 2015 comparativ cu 2014, atingand 3,08 miliarde de euro, potrivit studiului “Software and IT Services in Romania” lansat de ANIS - Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii. Pentru acest an, specialistii din industrie estimeaza ca aceste venituri vor depasi o crestere de 17%.

Prognoza de crestere medie anuala pentru urmatorii 5 ani este de 15%, de asemenea in crestere fata de estimarea de 11% comunicata in 2015, mai arata ANIS. 
  
Exportul de software si servicii IT a ajuns in 2015 la 2,09 miliarde de euro, cu peste 31% mai mult fata de 2014, reprezentand 67% din cifra de afaceri a sectorului. Estimarile arata ca in 2016 valoarea exporturilor va ajunge la 2,5 miliarde de euro, ceea ce reprezinta mai mult decat dublul valorii inregistrate in urma cu 4 ani.

In ceea ce priveste piata interna, care reprezinta aproximativ 33% din veniturile totale ale sectorului, aceasta a inregistrat o crestere timida fata de anul precedent de aproximativ 4%, atingand 991 milioane de euro.
Parallax

Vizualizari
3658
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
China nu mai este doar o tara care copie se pare ca a inceput sa creeze, sa dezvolte.
poza de profil
A inceput sa si fure Cand partea cu copiatul si incalcarea brevetelor a devenit ineficienta China a inceput sa fure masiv. Partial cu ajutor de la stat interesat si el de ceva secrete. E comica lista cu cei mai buni programatori pe baza a cat pot fura. Intocmita de rusnaci si galbeni ce nu pot crea si trebuie sa fure din greu.
poza de profil
Recomand celor care spun ca programatorii chinezi sunt cei mai buni sa lucreze cu ei.
poza de profil
Fantezist studiu. Toate ca toate, dar cand vad ca Israel e atat de prost cotata imi vine sa rad... Asa ceva chiar este de domeniul absurdului.

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri