Proiect sprijinit de :

Parteneri:
webPR: Comunitatea rurala din Bihor: exemplu de buna practica pentru economia sociala Aproape 100 de persoane – reprezentanti ai sectorului neguvernamental, specialisti in resurse umane, autoritati publice locale, specialisti in economie sociala, manageri de structuri de economie sociala, angajati in afaceri sociale- au participat la Evenimentul CRESC - Economia sociala incotro? Lectii invatate si perspective pentru Romania. Organizat la Oradea, in sala primitoare a modernului TradeCentre, in luna noiembrie, evenimentul a priejuit o dezbatere extrem de interesanta pe teme de actualitate privind economia sociala, impactul legislatiei, aspecte legate de sustinerea financiara a afacerilor sociale, ajutorul de stat si concurenta, rolul organizatiilor neguvernamentale in dezvoltarea economiei sociale, a achizitiilor publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu.
webPR: Comunitatile romanesti din Alba si Bucuresti fac casa buna cu economia sociala Peste 200 de persoane - reprezentanti ai sectorului neguvernamental, specialisti in resurse umane, autoritati publice locale, specialisti in economie sociala, manageri de structuri de economie sociala, angajati in afaceri sociale- au participat la Evenimentele CRESC Economia sociala incotro? Lectii invatate si perspective pentru Romania. Organizate la Bucuresti si Alba Iulia, in luna noiembrie, evenimentele au oferit cadrul unor dezbateri pe teme de actualitate privind economia sociala, impactul legislatiei, aspecte legate de sustinerea financiara a afacerilor sociale, ajutorul de stat si concurenta, rolul organizatiilor neguvernamentale in dezvoltarea economiei sociale, a achizitiilor publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu.
O companie romaneasca a lansat o aplicatie prin care vrea sa reduca timpul pierdut la cozi in institutii Producatorul local de aplicatii online, Zitec, a dezvoltat o aplicatie  de registratura care asigura gestiunea electronica a registrului de intrari si iesiri din organizatii cu flux mare de documente, prin clasificarea, distribuirea si repartizarea acestora catre angajati pentru puncte de vedere, rezolutii, informare si rezolvare.
[P] CRESCHUB.RO – Consultantul tau online in economia sociala Ce este economia sociala si cum iti poti deschide o afacere sociala? Ce este intreprinderea sociala de insertie? Cum se practica economia sociala in Romania si cum poate crea aceasta locuri de munca pentru angajati?
webPR: Intreprinderea sociala din perspectiva stiintei economice In ultimele doua decenii economia sociala a devenit un subiect din ce in ce mai dezbatut in majoritatea tarilor lumii, mai ales in SUA si Europa (Defourny si Nyssens, 2010). Economia sociala s-a dovedit a fi un factor important in reducerea somajului, cresterea economica si intarirea solidaritatii sociale (Arpinte et al., 2010), oferind guvernului posibilitatea de a realiza incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile prin integrarea lor in munca. Denumita si "al treilea sector", economia sociala se situeaza practic intre sectorul public (guvernul si agentiile sale) si cel privat (afacerile).
webPR: Necesitatea sectorului economiei sociale si receptivitatea societatii romanesti la inceput de secol XXI Economia sociala, numita si economie solidara (Eme sᅩi Laville, 2006), entreprises promotrices (Muᅩnkner, 2010), "al treilea sector" (Defourny, 2004) sau economie sociala si solidara (Canfin, 2008) a functionat, chiar daca nu ca si problematica sau conceptualizare, dar cu certitudine ca si realitate, si in societatile traditionale. Ea a inceput sa capete contur, ca forma specifica de organizare, abia in secolul al XIX-lea cand apar primele reglementari cu privire la societatile de ajutor reciproc si se inregistreaza participari consistente ale intreprinderilor de economie sociala la expozitiile universale.
TOP 5 motive pentru care patronii isi pierd angajatii, in Romania Angajatorii din Romania trebuie sa fie atenti nu doar la salariile pe care le acorda angajatilor, ci si la relatiile dintre acestia si sefii directi, releva un studiu prezentat, miercuri, de o companie de gestioare a resurselor umane, privind principalele motive pentru care angajatii romani decid sa paraseasca firmele.
VIDEO Extensia de Chrome care te anunta cand produsul preferat e la reduceri in magazinele online romanesti Toata lumea isi doreste sa cumpere produse mai ieftine, inclusiv online, drept dovada si perioadele de reduceri tot mai des intalnite la magazinele online romanesti. Insa ce faci cand te intereseaza un produs anume si te-ai saturat sa intri periodic pe site-uri? O extensie pentru browserul Google Chrome rezolva aceasta problema.
5 sfaturi de la un antreprenor zgarcit In urma cu 9 ani, Susan Payton si-a deschis propria firma de marketing si PR. Voia sa faca totul de una singura si sa investeasca cat mai putin (spre deloc) in echipament si personal. De ce? Pentru ca voia ca in portofelul ei sa ramana tot profitul si, desigur, pentru ca “nimeni nu poate face treaba la fel de bine ca mine”, marturiseste Susan intr-un material publicat de allbusiness.com. Astazi, firma lui Susan este in continua crestere, insa viziunea ei despre cum ar trebui condusa o afacere pare ca s-a schimbat radical.
​INFOGRAFIC Cinci cauze pentru care e atat de greu sa inovezi Toata lumea vrea sa inoveze, daca s-ar putea, chiar in fiecare zi. Doar ca nu e chiar atat de simplu. Jeff DeGraff, profesor de management la University of Michigan Stephen M. Ross Business School, s-a inspirat din experienta sa de lucru cu companiile cu care a lucrat de-a lungul timpului si a realizat un top personal cu cinci cauze pentru care inovarea nu e atat de usoara precum s-ar crede.
Gigantului Google nu-i mai pasa ce facultate au facut candidatii sau ce note au luat, cand face angajari Gigantul Google nu mai este interesat de scolile absolvite de candidati sau de notele obtinute de acestia, atunci cand face angajari, scrie reteaua profesionala LinkedIn. Laszlo Bock, vicepresedinte senior al Google, a dezvaluit, recent, la o conferinta, cateva dintre secretele companiei, in procesul de recrutare, care pot servi ca model si micilor antreprenori romani, cand fac angajari.
TOP Eurostat: ​Romania, printre tarile UE cu cea mai redusa rata de angajari in microintreprinderi Romania se afla printre ultimele 4 tari in Uniunea Europeana ca pondere a angajatilor din microintreprinderi fata de numarul total al salariatilor din economie, releva un studiu emis, marti, de Biroul European de Statistica Eurostat.
Uber lanseaza in Bucuresti si o varianta de lux. Cat va costa o astfel de calatorie Uber a anuntat lansarea pe piata din Bucuresti, incepand cu aceasta luna, a unui serviciu de ridesharing de lux, care se va numi UberSELECT pentru care va folosi masini precum Audi A4, Volkswagen Passat si Skoda Octavia. O calatorie cu noul serviciu, din zona podului Pipera pana la Piata Iancului, va costa, in medie, 20 de lei, potrivit reprezentantilor companiei.
2Parale investeste in acest an 25.000 de euro in organizarea Black Friday Reteaua de afiliere  2Parale a anuntat invstitii de aproximativ 25.000 de euro in organizarea, promovarea si sustinerea Black Friday din acest an si estimeaza o crestere de 30% a vanzarilor online generate prin intermediul platformei.
EY: Cine este antreprenorul anului in Romania Omul de afaceri Levente Hugo Bara, care controleaza unul dintre principalii jucatori din piata  de ingrediente alimentare din Romania, Supremia Grup, a fost desemnat antreprenorul anului in cadrul competitiei "EY Entrepreneur Of The Year - Romania 2015".
ANIS: Lipsa de specialisti IT blocheaza dezvoltarea industriei Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii sustine ca  rata medie de crestere a cifrei de afaceri pentru industria de software si servicii IT ar putea depasi 20% daca ar fi mai multi specialisti pentru aceste domenii, dar cum numarul lor nu este suficient cresterea se va situa doar la 11% in urmatorii 3 ani.
IMM-urile europene vor sa creasca prin export. Care sunt tarile cu cei mai multi exportatori Companiile mici si mijlocii din Europa estimeaza afaceri in crestere in 2016, pe fondul extinderii activitatii de export in industrii precum: auto, ingrijire a sanatatii, high-tech, industrii si retail, influentate  si de rata tot mai mare de adoptie a comertului online, arata un studiu realizat de UPS.
webPR: De la Bucuresti, spre Alba Iulia, pana la Oradea, trasam drumul business-ului la puterea sociala. Schimbam comunitatea si cream locuri de munca Asociatia Consult Pro Education, Euzone Consultancy Network si partenerii sai organizeaza o serie de evenimente dedicate economiei sociale care propun discutii pe aspecte de actualitate, concrete privind modul de functionare si implementare a economiei sociale in Romania. Impactul noii legislatii aplicate intreprinderilor sociale, ajutorul de minimis si concurenta, rolul organizatiilor neguvernamentale in dezvoltarea economiei sociale, al achizitiilor publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu, sunt cateva din temele care vor face subiectul acestor dezbateri.
webPR: Profilul intreprinderilor sociale de insertie din Romania Intreprinderea sociala de insertie, poate cea mai vizibila componenta a economiei sociale in spatiul Uniunii Europene, este o forma de intreprindere sociala ce vizeaza in mod explicit integrarea  profesionala a persoanelor ce intampina dificultati persistente la angajare pe piata conventionala a muncii.
Un studio romanesc a creat varianta de Android a jocului din spatele filmului ”The Martian” Unul dintre cele mai mari studiouri independente de jocuri, din Romania a creat aplicatia de mobil pentru Android a jocului din spatele filmului "The Martian", lansat recent si care il are in rol principal pe Matt Damon.