Proiect sprijinit de :

Parteneri:
GoPro anunta programul pentru dezvoltatorii interesati de oportunitati in zona de video GoPro, compania producatoare de camere video de actiune, a anuntat un program pentru dezvoltatorii externi ce isi propun sa creeze solutii sau noi produse compatibile cu cele ale companiei, atat in zona de software si aplicatii de mobil, cat si in zona de hardware.
Misiune economica la Cernauti, organizata de Afaceri.ro Comunitatea Afaceri.ro organizeaza o noua editie a Misiunii economice Afaceri.ro Cernauti. Aceasta are rolul de a incuraja parteneriatele intre regiunile de frontiera, de a atrage investitii bilaterale si, implicit, de a promova mediul de afaceri regional la Cernauti. Evenimentul va avea loc in perioada 20-21 aprilie.
Eveniment de business networking, organizat de JCI Iasi JCI Iasi organizeaza joi, 7 aprilie 2016, ora 17:00, evenimentul de networking "Business Networking Event" . Acesta a ajuns in acest an la cea de a 12-a editie si anunta 3 invitati in calitate de speakeri, personalitati din mediul de business.
​VIITORII UNICORNI Startupurile europene cu cea mai rapida crestere in 2015 Tech Tour, o platforma creata in 1999 si menita sa puna in legatura antreprenorii cu investitorii si companiilor din diverse industrii europene, a publicat lista celor 50 companii cu cea mai rapida crestere, in urma unui studiu ajuns la a doua editie. Afacerile alese au fost selectate si in functie de potentialul lor de a atinge in viitorul apropiat evaluari de peste un miliard de dolari, viitorii “unicorni” ai Europei.
Google lanseaza Resizer, unealta interactiva pentru testarea designului pe rezolutii diferite Google a anuntat lansarea unei noi unelte pentru designeri si programatorii care se ocupa de implementarea designului unui site, oferind in timp real o previzualizare a paginii in functie de principalele rezolutii ale ecranelor folosite de utilizatori.
TEDxCluj 2016 la final: mituri demolate, idei inspirate si o comunitate inovativa 25 de vorbitori, 3 momente artistice, 10 ore de inspiratie, 13 echipe cu proiecte inovatoare, 60 de voluntari, 1.600 de cafele, 100 de kilograme de portocale, 56 de parteneri si sustinatori, 1 premiat, 1 nou ambasador TEDxCluj - asa s-ar putea rezuma cu ajutorul datelor atmosfera extraordinara de la TEDxCluj 2016, editie desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute sub deviza "Mythbusting".
Site-urile pe WordPress, mai rapide pe mobil. Compania anunta implementarea Google Accelerated Mobile Pages Site-urile realizate pe platforma WordPress vor fi printre primele care vor beneficia de o viteza de incarcare mult mai mare pe terminalele mobile, dupa integrarea arhitecturii Google Advanced Mobile Pages (AMP). Google AMP a fost anuntat acum mai putin de patru luni, lansat oficial saptamana aceasta, si va functiona similar conceptului Instant Pages lansat anul trecut de Facebook pentru aplicatie de mobil.
Conferinta TEDxCluj 2016 - se fac ultimele pregatiri Comunitatea TEDxCluj a raspuns cu entuziasm propunerii editiei din acest an, astfel ca toate locurile pentru conferinta din 20 februarie, de la Cinema "Florin Piersic", au fost deja ocupate. Provocati de cei 25 de vorbitori, participantii vor afla mai multe despre mituri si demontarea acestora in cadrul conferintei "MYTHBUSTING - lasam povestile sa doarma, trezim adevarul".
StartUpCafe.ro isi completeaza echipa Avem nevoie de colaboratori pasionati de tehnologie, informatica, marketing online, e-commerce, care stiu sa filmeze si sa editeze video. Noii colegi trebuie sa fie bine informati in domeniul lor de interes. Impreuna vom cauta oameni cu idei, intreprinzatori care isi construiesc propriile afaceri si ii vom ajuta sa isi transforme pasiunile in job-uri. Asteptam CV-urile voastre la redactie[at]startupcafe.ro
​STUDIU Firmele romanesti au, in medie, doi angajati si nu au acces la finantari. Romania, codasa la fonduri europene O firma cu doi angajati, cu o cifra de afaceri medie de 47.000 euro anual. Asa arata un portret al companiilor romanesti majoritare potrivit unei analize in care se mai evidentiaza ca Romania este codasa Europei la absorbtia de fonduri europene si modul extrem de greu de a accesa finantari.
Regulile lui Eric Schmidt, fostul CEO Google, pentru folosirea e-mail-ului Comunicarea s-a schimbat fundamental odata cu aparitia internetului, iar e-mail-ul a devenit obligatoriu. Cum il foloseste insa un CEO al uneia dintre cele mai mari corporatii din lume? Eric Schmidt, fostul CEO Google, a listat noua reguli pe care le respecta cu sfintenie pentru a avea o comunicare mai eficienta in interiorul si in exteriorul companiei.
Ce asteptari au companiile din Europa Centrala si de Est pentru 2016: Cresterea cifrelor de afaceri, limitata de concurenta acerba - sondaj Liderii in afaceri din Europa Centrala si de Est (ECE) sunt optimisti si cred ca situatia economica se va imbunatati in 2016, iar inflatia va fi mentinuta sub pragul de 2%. Peste jumatate dintre cei intervievati sustin ca  intentioneaza sa creasca salariile angajatilor in anul umrator, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de compania de audit KPMG.
DOCUMENT Finantarile europene pentru IMM-urile si fermele din Romania: 3,12 miliarde de euro in perioada 2014-2020 Firmele mici si mijlocii (IMM) din Romania se confrunta cu accesul greoi la creditele bancare, din cauza dobanzilor mari, afirma Comisia Europeana, care arata ca in perioada de programare 2014-2020 aloca acestui sector din economia romaneasca 3,12 miliarde de euro - fonduri structurale, pentru a suplini aceste lipsuri.
13 firme romanesti in topul celor mai dinamice companii tehnologice din EMEA Treisprezece companii romanesti au fost incluse anul acesta in clasamentul Deloitte Technology Fast 500 pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). Compania cel mai bine plasata este ZebraPay, cu o rata de crestere medie de 998% in ultimii patru ani.
BRAT: 70% din populatia oraselor si 44% din cea a satelor din Romania utilizeaza internetul Internetul va ajuta la diversificarea și imbogațirea canalelor media tradiționale sau le va limita puterea, este una dintre constatarile celui mai recent studiu SNA Focus al Biroului Roman de Audit al Tirajelor, ce urmareste sa analizeze audienta canalelor media, datele demografice si comportamentul utilizatorilor serviciilor media.
11 industrii creative genereaza 3% din PIB-ul global. Cei care lucreaza in domeniu sunt independenti si au spirit antreprenorial - studiu Vanzarile globale generate de industriile creative sunt mai mari decat cele din serviciile de telecomunicatii si depasesc PIB-ul Indiei. Circa 1% din populatia activa a lumii este angajata in domeniul acestor industrii, depasind populatia Coreii de Sud, sau numarul total al locuitorilor din Paris, New York si Londra la un loc, arata un studiu realizat de EY.
webPR: Comunitatea rurala din Bihor: exemplu de buna practica pentru economia sociala Aproape 100 de persoane – reprezentanti ai sectorului neguvernamental, specialisti in resurse umane, autoritati publice locale, specialisti in economie sociala, manageri de structuri de economie sociala, angajati in afaceri sociale- au participat la Evenimentul CRESC - Economia sociala incotro? Lectii invatate si perspective pentru Romania. Organizat la Oradea, in sala primitoare a modernului TradeCentre, in luna noiembrie, evenimentul a priejuit o dezbatere extrem de interesanta pe teme de actualitate privind economia sociala, impactul legislatiei, aspecte legate de sustinerea financiara a afacerilor sociale, ajutorul de stat si concurenta, rolul organizatiilor neguvernamentale in dezvoltarea economiei sociale, a achizitiilor publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu.
webPR: Comunitatile romanesti din Alba si Bucuresti fac casa buna cu economia sociala Peste 200 de persoane - reprezentanti ai sectorului neguvernamental, specialisti in resurse umane, autoritati publice locale, specialisti in economie sociala, manageri de structuri de economie sociala, angajati in afaceri sociale- au participat la Evenimentele CRESC Economia sociala incotro? Lectii invatate si perspective pentru Romania. Organizate la Bucuresti si Alba Iulia, in luna noiembrie, evenimentele au oferit cadrul unor dezbateri pe teme de actualitate privind economia sociala, impactul legislatiei, aspecte legate de sustinerea financiara a afacerilor sociale, ajutorul de stat si concurenta, rolul organizatiilor neguvernamentale in dezvoltarea economiei sociale, a achizitiilor publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu.
O companie romaneasca a lansat o aplicatie prin care vrea sa reduca timpul pierdut la cozi in institutii Producatorul local de aplicatii online, Zitec, a dezvoltat o aplicatie  de registratura care asigura gestiunea electronica a registrului de intrari si iesiri din organizatii cu flux mare de documente, prin clasificarea, distribuirea si repartizarea acestora catre angajati pentru puncte de vedere, rezolutii, informare si rezolvare.
[P] CRESCHUB.RO – Consultantul tau online in economia sociala Ce este economia sociala si cum iti poti deschide o afacere sociala? Ce este intreprinderea sociala de insertie? Cum se practica economia sociala in Romania si cum poate crea aceasta locuri de munca pentru angajati?