Smile Media

Changeneers Challenge: Startup-uri de aplicații, într-o competiție susținută de Samsung - webPR

Thumbnail

Impact Hub Bucharest și Samsung România au lansat recent Changeneers, programul pentru tehnologie cu impact în rezolvarea unora dintre problemele actuale ale societății.

Changeneers este programul complex care conectează pasionații de tehnologie și provocările sociale cu care ne confruntăm, prin trei tipuri de oportunități: makerspace-ul, comunitatea și Changeneers Challenge.

Makerspace-ul Changeneers

Cei interesați de dezvoltarea de aplicații mobile vor putea utiliza echipamente Samsung - camere 360, headset-uri VR, e-board, smartwatch-uri, telefoane și tablete de ultimă generație în spațiul Impact Hub Bucharest de la Timpuri Noi. Scopul acestui makerspace este de a oferi dezvoltatorilor oportunitatea de a-și testa aplicațiile direct pe aceste echipamente și să îi sprijine astfel în a accelera îmbunătățirea soluțiilor lor. Makerspace-ul oferă chiar mai mult decât echipamentele individuale, cu posibilitatea de a le combina în diverse formate cum este cel de clasă smart sau de a organiza întâlniri de testare cu utilizatori reali pentru feedback și îmbunătățiri consistente oferite de membri ai Impact Hub Bucharest.

Comunitatea

Scopul pe termen lung al programului este de a construi o comunitate de oameni diverși, care au în comun interesul pentru tehnologie și probleme ale comunității. Aceștia se vor întâlni în cadrul meetup-urilor lunare pentru a crea rapid soluții pentru organizații preocupate de anumite cauze. Comunitate va include developeri, ingineri, designeri, comunicatori, studenți, antreprenori tech, antreprenori și profesioniști sociali și inovatori din instituții publice.

Changeneers Challenge

Cea de-a treia componentă a programului constă într-o competiție dedicată găsirii acelor soluții digitale software și/sau hardware care contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau de mediu. În competiție se pot înscrie startup-uri tech cu impact în orice domeniu social, cu un interes special pentru teme ca educație, sănătate sau accesibilitate. Finaliștii vor participa la un marketing bootcamp și vor prezenta tehnologia și strategia lor în fața juriului pentru a câștiga premiul cel mare: finanțare în valoare de 5000 de euro și susținere media din partea Samsung.

Finala Changeneers Challenge

12 startup-uri românești se vor întrece, vineri, la București, pentru premiul de 5000 de euro pus în joc la Changeneers Challenge, competiție organizată de Samsung și susținută de Impact Hub, dedicată echipelor care care pot oferi soluții de impact la probleme urgente din domenii precum educație, sănătate sau accesibilitate, dezvoltată.

În competiție au fost selectate 12 echipe finaliste care vor sustine pitch-uri pentru a câștiga marele premiu: 5000 de euro și o campanie social media realizată de Samsung România. 

StartupCafe.ro va urmări ziua finalei și proiectele finaliste pe pagina de Facebook StartupCafe.ro.

Lista celor 12 finaliști:

  • IziBac​ - o aplicație mobilă care transformă studiul pentru Bacalaureat într-o experiență plăcută, multimedia, gameficată. Primul modul (feature) implementat va fi un joc/test de tip quiz prin care elevii își vor putea testa cunoștințele din curricula pentru examenul de Bacalaureat. Testarea va fi de tip adaptive testing, existând algoritmi ce evaluează constant evoluția nivelului de cunoștințe a utilizatorului, pentru a putea oferi un nivel de provocare optim.
  • Human Link​- un dispozitiv ce functioneaza pe baza tehnologiei IoT ce ofera conectivitate intre pacientii care sufera de Alzheimer si alte forme de dementa si apartinatori. Dispozitivul este o intreaga solutie care contine comunicatii, servicii medicale, asigurare, buton de urgenta.
  • ICAR​ - un soft de recunoastere a tiparelor aplicate in neuroimagistica ce functioneaza pe anumite tipare. Scop: identificarea diagnosticelor(diabet, cancer etc.) iar diagnosticul este oferit in baza unui procentaj. Sursele de diagnosticare sunt reprezentate de baze de date obtinute din spitale, iar proiectul este in faza beta.
  • Atlashelp​ - platformă web și aplicație mobilă pentru ședinte online de psihoterapie, consiliere psihologică, parenting, coaching si consiliere nutritionala. Sistem inteligent de alocare al specialistului, sistem de booking, plata online, ședinte online securizate/confidențiale, sistem de facturare. În plus sistem de rezervare și plata pentru ședintele offline (la cabinet) și sistem de "terapie prin text/chat".
  • RISE​ - un sistem de detectare a accidentelor și de apel de urgență dedicat moticicliștilor
  • Potlucra.eu​ - o platformă de joburi care sunt adresate doar persoanelor cu dizabilități. Acesta pune la dispozitie companiilor și persoanelor cu dizabilitati un instrument pentru a ușura procesul de recrutare.
  • Nutritioapp​ ​- platformă pentru nutriționiști care îmbunătățește comunicarea dintre nutriționist și pacient în afara clinicii și automatizăm mare parte din procesele nutritioniștilor
  • Tummy​ ​- aplicație mobilă dedicată reducerii risipei alimentare. Cu Tummy, surplusul alimentar este salvat, vândut și savurat într-un mod simplu și inovativ, în loc să fie considerat pierdere și aruncat la finalul zilei. Prin intermediul aplicației, utilizatorii pot comanda mâncare diversă de la restaurantele partenere, urmând ca apoi să își ridice comanda de la restaurant, cu câteva ore înainte ca acesta să se închidă sau pe parcursul zilei.
  • Ludicon​ - este rețeaua socială a pasionaților de sport. În aplicația mobilă, utilizatorii pot crea evenimente sportive sau vedea evenimentele din jur, iar timpul petrecut făcând sport este recompensat cu puncte și premii de la partenerii noștri. Utilizatorii își pot urmări progresul sportiv și se pot compara în clasamente cu prieteni sau oameni din jur. 
  • Sentinel Robotics​ - roboți specializați în curățarea podelelor spitalelor și a primilor 8 cm din suprafețele verticale, în contact cu solul care necesită conexiune la internet. Curățarea se face folosind o parte uscată, peria+aspirarea și o parte umedă ce implica o perie pentru înlaturarea oricaror resturi și aplicarea de dezinfectant/detergent în cantitatea potrivită. Pe lângă acestea, sistemul de filtrare este unul steril ce impiedică răspândirea microorganismelor sau a alergenilor. 
  • THATS​ - aplicația mobilă ce revoluționează învățarea pentru nevăzători. THATS este un sistem de e-learning gratuit care permite studiul individual pentru persoanele cu deficiente de vedere sau complet nevazatoare. Este soluția care ajută nevăzătorii să își creeze reprezentări spațiale ale lumii înconjurătoare.
  • Questoapp​ ​- ​aplicația prin care profesorii și învățătorii din România, și nu numai, pot crea experiențe de învățare folosind mecanica de gamification. Astfel, acestia pot crea noi mijloace de predare pentru varii subiecte, de la istorie și geografie, pâna la matematică și logică. Acest nou tip de lecții pot fi oferite atât în zone din oraș, cât și în spații închise, cum sunt școlile sau muzeele.

De ce să participi?

  • Testezi soluții tehnologice noi, pe care le-ai putea folosi în business-ul tău
  • Îi conectăm pe participanți, dar și pe tine, cu potențiali clienți sau colaboratori
  • Vezi cum se susține un pitch pentru o soluție tech, înveți trips&tricks
  • Vei cunoaște alți antreprenori, dezvoltatori, comunicatori, ingineri și designeri sau chiar investitori.

Participarea este gratuită, dar este necesară înscrierea prin completarea unui formular online (aici).

Parallax

Vizualizari
355
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.44
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.9

expertise: 0.08

rating: 1.44

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 474
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri