Luminita Pirvu

Cum poți să faci filmulețe pentru afacerea ta cu bani puțini

Thumbnail

Conținutul video este o componentă importantă în social media, în special pe Facebook, iar afacerile online se pot folosi de asta pentru a face profit. Dar cum poți să generezi conținut video cu bani puțini ? O firma mică, un magazin online cu un mic buget și personal redus nu-și permite să angajeze profesioniști pentru videoclipuri însă nici nu este necesar. Iată câteva sfaturi despre cum poți face conținut video cu bani puțini.

Înainte de a face un videoclip trebuie să știi cum trebuie să arate acesta. Conținutul video filmat cu telefoanele mobile poate fi folosit în rețele de socializare cu condiția ca imaginiile să fie clare iar discursul să se audă bine. De altfel, consumatorii de social media preferă videoclipurile originale, relaxate, în defavoarea celor bine regizate.

Într-o afacere sunt foarte importante autenticitatea și sinceritatea; clienții doresc să facă afaceri cu oamenii, nu cu brandurile. Consumatorii doresc să vadă partea umană a mărcii iar videoclipurile sunt o modalitate perfectă de a o arăta.

Pentru a economisi timp poți refolosi conținutul vechi. Mai exact, identifică postările mai vechI care au avut cele mai multe vizualizări și înregistrează-le într-un format video.

Caută  asemănări între postări de genul: cele mai interesante tutoriale, analize ale industriei pe care o reprezinți sau momente din spatele scenei. De asemenea, poți crea câteva videoclipuri care evidențiază avantajele produsului tău sau le poți  compara cu cele ale concurenței

Este doarte important si este de reținut faptul că durata unui videoclip trebuie să fie de maxim 5 minute, - ideal ar fi 3 minute. Asta te obligă să concentrezi informațiile importante dar, în același timp, te ajută să păstrezi atenția spectatoriilor pe durata întregului videoclip.

Cele mai recente studii au arătat că: 

  • 80% dintre oameni vizionează un videoclip cu o durată de 3 minute;
  • 50% dintre spectatori vizionează un video între  5 și 10 minute
  • mai puțin de jumătate vor privi până la final un video care durează mai mult de zece minute.

În cazul în care ai foarte multă informație și nu poți reduce mărimea videoclipului la mai puțin de 30 de minute, poți să împarți conținutul în trei serii video de câte 10 minute.

Înregistrează conținutul video cu o cameră foto sau cu telefonul mobil și evită aplicațiile. În acest fel, vei avea un control mai mare asupra montajului videoclipului dar și libertatea de a-l încărca în mai multe rețele.

  • Cumpără-ți o cameră foto decentă - prețurile variază intre 400 de lei si 800 de lei
  • Când filmezi vorbește cu voce tare astfel încât conținutul să se audă natural
  • Găsește câțiva oameni care se simt confortabil în fața unei camere.
  • Creează și experimentează
  • Odată ce ai conținutul video și ești mulțumit de rezultatul final, încărcă-l pe toate platformele de socializare pe care activezi
  • Publică conținutul video și pe site-ul care îți prezintă afacerea. Videoclipurile YouTube încorporate pe site-uri sau pe bloguri îmbunătățesc SEO.
  • Nu trebuie să produci multe videoclipuri. Folosește timpul și analizează care sunt reacțiile publicului tău, care sunt beneficiile și rezultatele. Poți crea doar două clipuri video pe lună, pentru o afacere online este suficient conținut video.  

Sursa: entrepreneur.com

 

Parallax

Vizualizari
1349
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Blad
Ned
Urmăresc de ceva timp această platformă și apreciez atât conceptul, cât și conținutul. Totuși, articolul de mai sus este extrem de slab, neinformat și manipulator. Ca de obicei, se mizează pe miracolul "cum să faci și să experimentezi fără bani" sau altfel spus cum să ai beneficii pe gratis. Sunt de acord că un business mic nu îsi va permite conținut video făcut de cineva care cu asta se ocupă și va trebui să producă și în regie proprie. Câteva lămuriri, totuși: o cameră foto decentă este mult peste 400 de lei. Sunetul nu va fi niciodată "natural" dacă nu ai măcar niște controale manuale - nu spun un microfon că și acela costă - ceea ce lipsește pe camerele entry level. A crea și a experimenta cu un conținut video înseamnă a cunoaște niste reguli de bază, pe care apoi să le poți rearanja. Este nerealist să credem că oricine - indiferent de afacerea din care provine - va avea simțul de a "experimenta". Nu în ultimul rând, cine lucreaza în domeniu, stie că pentru a produce 3-5 minute la care să te și poti uita, chiar trebuie muncit . Una peste alta, nu spun că trebuie să facem Hollywood sau film european de artă, însa nici nu trebuie să pacalim oamenii că aproape pe gratis, fără cunoștinte minime, fără ca măcar să fi trecut printr-un training vor reusi să-și crească în mod exponențial afacerile. Fără suparare, dar este o mentalitate de business care nu generează plus valoare nici pentru client, nici pentru cel care are afacerea.

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri