Adi Iacob
Makerspace-ul Changeneers este un atelier unde dezvoltatorii de aplicații își pot testa gratuit, timp de 16 ore pe lună, ideile sau prototipurile direct pe dispozitive precum telefoane inteligente, smartwatch-uri și echipamente de realitate virtuală.
Atelierul se află în cadrul Impact Hub Bucharest și a fost deschis cu sprijinul Samsung România.
Changeneers a fost lansat în luna noiembrie a anului trecut, fiind un proiect care încearcă să rezolve provocări sociale precum riscurile la care este expus Bucureștiul în cazul unui cutremur puternic și situațiile cu care se confruntă persoanele cu deficiențe de vedere când folosesc transportul în comun.
Makerspace-ul Changeneers este o altă componentă a proiectului cu valoarea totală a echipamentelor de aproximativ 15.000 de euro.
Motivul pentru care am creat Makerspace-ul este faptul că de multe ori ne-am întâlnit cu antreprenori care erau încetiniți în procesul de dezvoltare a unor astfel de soluții de banalul fapt că aveau nevoie de un echipament, ca cel pe care l-ar folosi clienții lor în viața de zi cu zi, ca să testeze sau să dezvolte ceea ce au nevoie, spune Lucian Grămescu, incubation manager la Impact Hub Bucharest.
Fiecare persoană/echipă poate accesa, timp de 16 ore pe lună:
Makerspace-ul oferă atât un spațiu de testare individual, cât și posibilitatea de a organiza întâlniri pentru utilizatori reali și de a obține feedback direct. Pentru a utiliza echipamentele, este necesară înscrierea pe site-ul Changeneers.
Pe 9 februarie va avea loc finala competiției Changeneers Challenge, pentru care au fost selectați 12 finaliști care au propus soluții tehnologice de impact în domenii precum educația, sănătatea sau accesibilitatea.
Lista celor 12 finaliști: