Proiect sprijinit de :

Parteneri:
Cei 10.000 - 30.000 euro de la stat. Vin banii pentru antreprenorii debutanti, femeile-manager si alte categorii de oameni de afaceri. Cele 4 programe care trebuie sa inceapa in iunie Statul ofera si anul acesta ajutoare nerambursabile intre 10.000 de euro si 30.000 de euro pentru romanii care vor sa intre in afaceri, femeile-manager si pentru micile firme care au ceva exprienta pe piata, in 4 programe de ajutor de minimis pentru care Guvernul a adoptat marti memorandumurile de sustinere a schemelor de finantare din bugetul de stat. Acesti bani, pentru care inscrierile sunt preconizate sa inceapa in perioada 21-30 iunie, sunt considerati a fi mai usor de atras decat fondurile europene.
GHID PRACTIC: Pana la 200.000 euro pentru micile afaceri. Cei 3 pasi de urmat pana la banii europeni Romanii care fac mici afaceri trebuie sa urmeze 3 pasi de baza pentru a putea lua fonduri europene nerambursabile de la 25.000 de euro pana la 200.000 de euro, destinate investitiilor in microintreprinderile din mediul urban. StartupCafe.ro si Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) va prezinta un ghid practic realizat de consultantul Peter Nagy-Imecs, de la societatea Goodwill Consulting, membra ACRAFE. Articolul - ghid practic are rolul de a-i ajuta pe antreprenorii romani in obtinerea ajutorului nerambursabil. Bineinteles, prezentul ghid practic nu trebuie confundat cu Ghidul solicitantului, emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale, documentul oficial care guverneaza acesti bani europeni si care trebuie urmat cu mare atentie.Urmareste in articol numaratoarea inversa - timpul ramas pana la deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finantare
Microsoft anunta propriul fond de investitii, cauta startupuri de cloud, securitate si inteligentia artificiala Microsoft a anuntat lansarea propriului fond de investitii cu capital de risc, dar si a unui accelerator. Dacă, in primul caz, compania cauta startupuri care au trecut de prima etapa de dezvoltare, in accelerator se vor putea inscrie startupuri care deja dezvolta un produs si care au nevoie de sprijin. Pentru inceput, acceleratorul va activa in Londra, Berlin, Paris, Seattle, Beijing, Bangalore si Tel Aviv.
Termen nou: Fermierii mai pot cere platile directe 2016 inca 10 zile, fara penalitati Ministerul Agriculturii prelugit cu cu 10 zile termenului pana la care fermierii pot depune, fara penalitati, cererile pentru plata unica la hecar in campania din anul 2016, potrivit unui ordin de ministru publicat luni in Monitorul oficial.
CALENDAR. 70.000 - 200.000 Euro pentru PFA, SRL si alte firme care vor sa faca afaceri non-agricole la sate. Cand incep cele mai asteptate finantari PNDR. Descarca programul deschiderii sesiunilor 2016 Se apropie unele dintre cele mai asteptate linii de finantare europene, submasurile 6.2 si 6.4, din cadrul Programului National de Dezvotare Rurala (PNDR) 2014-2020, in care se vor acorda pana la 70.000 de euro, respectiv 200.000 de euro pentru peroane fizice autorizate (PFA), societati cu raspundere limitata (SRL) si alte forme de firme, care fac mici afaceri non-agricole in mediul rural: ateliere de confectii, textile, pensiuni, artizanat, servicii medicale, servicii sanitar-veterinare, contabilitate, consultanta in afaceri, software si altele.
​VIDEO interviu. Cum vrea ministrul Fondurilor Europene sa le dea bani romanilor care fac mici afaceri in "Romania Creativa" si alte programe Romanii care vor sa-si deschida mici afaceri in sectoare creative vor putea cere fonduri europene de pana la 25.000 de euro in viitoarea linie de finantare "Romania Creativa", care ar urma sa fie administrat de Directia Politici Antreprenoriale de la Ministerul Economiei, cea care in prezent deruleaza programele nationale pentru intreprinderi mici si mijlocii, considerate a fi mai usor de accesat de catre antreprenori. Informatia a fost lansata de noul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care a explicat, intr-un interviu acordat StartupCafe si HotNews, cum va functiona noul sistem.Intra in articol pentru interviul video
Start la banii europeni: Mici afaceri in confectii, constructii, software, sali de fitness, cu 25.000 - 200.000 de euro, finantare UE si de stat. Descarca ghidul oficial Antreprenorii care au mici afaceri in domenii dintre cele mai diverse, de la constructii si confectii pana la productie de software, depanare de calculatoare si sali de fitness, vor putea cere fonduri europene si de la stat intre 25.000 de euro si 200.000 de euro, in perioada 27 iulie - 27 august 2016, in cadrul ueni linii de finantare destinate microintreprinderilor, pentru care joi a fost publicat Ghidul solicitantului in forma oficiala.Descarca varianta finala a Ghidului solicitanului de la finalul articolului
Primul incubator din Romania destinat dezvoltatorilor de jocuri. Participantii pot obtine 50.000 de dolari Primul incubator din Romania destinat dezvoltatorilor de jocuri, Carbon, isi aduce mentroii la ESL Arena, din cadrul East European Comic Con, pentru a-i consilia pe cei care si-au creionat o idee de joc si cauta indrumare si solutii. Programul ofera o finantare directa de pana la 50.000 de dolari pe proiect.
Guvernul coreean cauta startupuri in Europa, ofera 33.000 dolari si suporta toate costurile K-Startup Grand Challenge 2016 este un program de accelerare de startupuri lansat de Agentia Nationala de Promovare a Industriei IT din Coreea de Sud, promovat tot mai mult si in Europa. Douazeci de echipe vor primi cate 33.000 dolari pentru perioada de trei luni, plus alte alte beneficii financiare.
APIA avertizeaza: Fermierii nu vor primi niciun ban, daca nu-i cer pana la noul termen Fermierii care vor intarzia peste noul termen de depunere a cererilor unice de plata a subventiilor pe anul 2016 nu vor mai primi niciun ban pentru aceasta campanie, a avertizat, marti, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), intr-un comunicat remis StartupCafe.
Investitiile in startupurile europene au crescut cu 14% in 2015, insumand 47,4 miliarde euro Invest Europe, o asociatie non-profit din Bruxelles care urmareste evolutia investitiilor private in companii, arata o crestere cu 14% a finantarilor startupurilor europene, intr-un raport in care a urmarit aproape 5.000 companii, dintre care 85% sunt mici si mijlocii, din mai multe domenii, inclusiv agricultura, constructii sau real-estate.
Startup-urile din domeniul sanatatii digitale pot obtine finantari de pana la 50.000 de euro Au fost deschise inscrierile pentru o noua editie a acceleratorul Grants4Apps (G4A), organizat de compania farmaceutica Bayer, prin caare 5 startup-uri din domeniul sanatatii digitale vor obtine finantari de pana la 50.000 de euro si vor primi gratuit, timp de 100 de zile, un spatiu de lucru in incinta sediului Bayer Pharmaceuticals din Berlin.roiectele pot fi inscrise pana pe 31 mai 2016.
Firmele ar putea primi mai putine investitii din partea fondurilor cu capital de risc. Care sunt startup-urile care raman in zona de interes Nivelul investitiilor cu capital de risc va deveni moderat in 2016, pe masura ce investitorii incep sa-si concentreze atentia asupra executiei. Dar va creste interesul pentru investitii in companii aflate la inceput de drum, pe masura ce fondurile de tip venture capital isi adapteaza modelul de business, arata un raport realizat de EY Romania.
​DOCUMENT O sursa de bani ignorata de romani: 4,2 miliarde de euro pe 2015, in UE. Care sunt riscurile la crowdfunding O sursa de finantare prea putin folosita in Romania, crowdfunding-ul, a adus 4,2 miliarde de euro unor oameni de afaceri si altor dezvoltatori de proiecte, in anul 2015, in toata Uniunea Europeana. Acest tip de finantare participativa, prin care firmele mici si mijlocii (IMM) pot strange bani pe platforme pe internet, de la populatie, in schimbul unor actiuni in afacere, prezinta si unele riscuri, pe care Comisia Europeana vrea sa le reduca prin noi reglementari.
APIA: Unii fermieri nu si-au primit inca subventiile pentru ca necesita verficari amanuntite Subventii europene de peste 330 de milioane de euro au fost transmise spre plata catre 725.000 de fermieri din Romania, in campania 2015, in primele 20 de zile de la debutul platilor, insa unii dintre agricultori nu si-au primit inca banii pentru ca verificarea si procesarea au necesitat mai muot timp, a afirmat, joi, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Se depun cereri: 50.000 euro pentru tinerii femieri si alte finantari de pana la 2 milioane euro pentru afacerile agricole. Descarca ghidurile pentru cei 541 milioane de euro pusi in joc incepand de joi Tinerii de pana la 40 de ani din Romania pot sa ceara, incepand de joi, 28 aprilie 2016, pana la 50.000 de euro pentru afaceri in agricultura. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a deschis joi sesiunea de depunere a cererilor de finantare in 5 linii de bani europeni importante, in valoare toatala de 541 de milioane de euro, finantate prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR): pentru tineri fermieri, pentru ferme mici, pentru exploatatii agricole si pentru grupurile de producatori.
25.000 euro ajutor pentru cine intra in afaceri: romi, persoane marginalizate, defavorizati. Descarca ghidurile si vezi cand se deschid finantarile UE Persoanele din comunitatile cu etnici romi, grupuri marginalizate si defavorizate vor putea primi ajutoare de stat de pana la 25.000 de euro, din fonduri europene si nationale, pentru a-si deschide o afacere, prin doua linii de finantare care se vor deschide din 16 mai 2016.
Se apropie lansarea primelor finantari europene in "noul POSDRU" 2014-2020. Salariu brut de 4.700 euro pentru un manager de proiect? Ministerul Fondurilor Europene a anuntat, marti, ca urmeaza sa lanseze, miercuri, 20 aprilie 2016, ghidurile solicitantilor prin care ulterior vor fi deschise primele linii de finantare in noul Program Operational Capital Uman 2014-2020, in care sunt prevazute fonduri europene inclusiv pentru romanii care vor sa-si deschida o afacere.
Comisia Europeana vrea sa investeasca peste 50 miliarde de euro in digitalizarea industriei: IMM-urile au ramas in urma in ceea ce priveste transformarea digitala IMM-urile au ramas in urma in ceea ce priveste transformarea lor digitala. Studii recente estimeaza ca digitalizarea produselor si a serviciilor va genera anual in Europa venituri suplimentare de peste 110 miliarde euro pentru industrie, in urmatorii cinci ani, arata un raport al Comisiei Europene, care a anuntat o lista de planuri prin care ar trebui sa mobilizeze peste 50 de miliarde euro pentru investitii publice si private care sa sprijine digitalizarea industriei.
Premierul Ciolos: Oamenii din zona Deltei Dunarii "nu stiu sa isi pregateasca proiecte" pe fonduri europene Oamenii din zona Deltei Dunarii nu stiu sa isi pregateasca proiecte pe fonduri europene si au acces dificil la resursele de care au nevoie sa-si asigure cofinantarea, a declarat, luni, la Tulcea, premierul Dacian Ciolos.