Proiect sprijinit de :

Parteneri:
Cei 44.000 Euro pentru romanii care vor deschide o afacere: OUG Start-up Nation Romania s-a publicat in Monitorul Oficial Guvernul a publicat, luni, in Monitroul Oficial Ordonanta de urgenta nr. 10/ 2017, privind instituirea Programului Start-up Nation Romania, prin care statul ar urma sa oefere fonduri nerambursabile de pana la 200.000 de lei (circa 44.000 Euro) celor care vor deschide o mica afacere in Romania.Vezi ordonanta de urgenta atasata in articol
Fond de investitii de 250.000 euro pentru startup-uri dezvoltate la Cluj Un grup de oameni de afaceri din Transilvania au decis sa infiinteze un fond de accelerare, in valoare de 250.000 euro, dedicat startup-urilor care accelerate la Cluj. Cum functioneaza programul si ce startup-uri au acces la aceste finantari.
Fonduri 2017: 40 milioane Euro pusi la bataie pentru producatorii de rosii Producatorii agricoli din Romania vor putea primi ajutoare anuale de pana la 3.000 de euro pentru a cultiva rosii in spatii protejate - sere, solarii - , prin noul Program Sustinere Tomate, in valoare totala de 40 de milioane de euro in anul 2017, aprobat, vineri, de Guvern.
Finantari IMM 2017: Cei 44.000 Euro pentru deschiderea unei afaceri. Guvernul a adoptat Programul Start-Up Nation Romania Statul va oferi granturi de pana la 200.000 de lei (circa 44.000 euro) celor care isi vor deschide o mica afacere in Romania, incepand cu acest an, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate vineri de Guvern pentru instituirea programului Start-up Nation Romania.
Fonduri pentru mici afaceri 2017: Pana la 44.000 euro de la stat in programul Start-up Nation Romania. Care vor fi conditiile de acordare a banilor (propunere) Romanii care isi vor deschide mici afaceri vor putea primi de la stat un ajutor nerambursabil in valoare de maximum 200.000 de lei (circa 44.000 de euro), in cadrul viitorului Program Start-up Nation Romania, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului. In document se detaliza conditiile de participare si cheltuielile eligibile.Descarca de la finalul articolului proiectul de OUG privind instituirea finantarilor Start-up Nation Romania
Finantare afaceri 2017: Pana la 50.000 RON de la stat pentru firme, in programul de internationalizare Firmele mici si mijlocii din Romania (IMM) vor putea obtine o finantare nerambursabila de pana la 50.000 de lei de la stat, pentru realizarea de site-uri sau aplicatii de prezentare si alte investitii pentru promovarea pe pietele externe, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate miercuri de Guvern.Descarca proiectul de OUG de a finalul articolului
LISTA Fonduri pentru afaceri 2017: Programele Nationale prin care firmele mici si mijlocii vor primi bani de la stat (proiect) Guvernul va derula noi programe nationale pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si romanilor care vor sa-si deschida o mica afacere, in anul 2017, prin bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, dar vechile programe START si SRL-D, pentru start-upuri si antreprenori debutanti, apar fara bugete proprii in schita penru acest minister.
DOCUMENT 1,2 miliarde RON, credite de angajament pentru programul Romania Start-up Nation (proiect) Guvernul vrea sa aloce credite de angajament de peste 1,2 miliarde de lei pentru noul program Romania Start-up Nation, prin care vor fi oferite granturi pentru sprijinirea micilor afaceri, potrivit proiectului bugetului de stat pe anul 2017. De asemenea, 15 milioane de lei ar urma sa fie alocati stimularii exporturilor, tot prin credite de angajament.Descarca proiectul de buget 2017
O romanca, promovata partener in Accel, compania de capital de risc care a investit in Facebook, Dropbox, Spotify Romanca Luciana Lixandru a fost numita partener in cadrul companiei de capital de risc Accel Partners, care a facut investitii in startupuri de tehnologie majore din lume, printre care Facebook, Dropbox sau Spotify, scrie Tech Crunch.
Fonduri europene 2017: Cei 200.000 Euro pentru microintreprineri - se prelugeste cu 3 luni termenul de cerere a banilor Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a prelungit cu trei luni termenul de depunere a proiectelor pentru fondurile europene de 25.000 euro - 200.000 euro, destinate microintreprinderilor. Investitiile accepate acopera o larga paleta de afaceri in productie si servicii, de la constructii si confectii, pana la depanare de calculatoare, software, reprezentare media, sali de fitness.
IMM-urile pot accesa credite pana la 20 milioane lei, printr-un acord incheiat de Banca Romaneasca si EximBank Intreprinderile mici si mijlocii pot accesa credite in valoare totala de 20 milioane lei pentru realizarea investitiilor sau pentru sustinerea activitatii curente in urma unui semnarii Acord de garantare IMM dintre Banca Romaneasca si EximBank, potrivit agentiei Agerpres.
Credite in valoare totala de 160 de milioane euro pentru IMM, dupa un acord intre Fondul European de Investitii si UniCredit. Ce proiecte pot obtine finantare Fondul European de Investitii (FEI) si UniCredit au semnat contractul de Garantii InnovFin acordate IMM-urilor pentru a dinamiza accesul la finantare pentru firmele mici, mijlocii si mid-caps inovatoare. Prin acest acord Banca va oferit finantare suplimentara in valoare de 160 de milioane de euro companiilor inovatoare din 8 tari, printre care si Romania.
Firmele ar putea angaja someri carora statul sa le dea bani de chirie Firmele care duc lipsa de personal ar putea beneficia indirect de o masura sociala decisa miercuri de Guvern: bani de la stat pentru somerii care se muta si isi gasesc job in alta localiate.
Cati angajati are si cum arata ministerul care se ocupa de antreprenori, start-upuri si IMM in Romania Noul Minister pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat are prevazut un numar maxim de angajati de 331, fara demnitari si consilierii din cabinetele lor, se arata in hotararea de guvern privind organizarea noii institutii, publicata miercuri in Monitorul Oficial.
​DOCUMENT Noi conditii de acordare a platilor directe de fonduri UE catre fermieri. Definirea "fermierului activ" intr-un nou proiect de ordonanta Firmele, persoanele fizice si diferite organizatii si institutii care detin terenuri vor putea primi mai departe plati directe de la Uniunea Europeana si de la stat, pana in anul 2020, cu incadrarea in categoria "fermierului activ", definita intr-un nou proiect de ordonanta publicat marti de Ministerul Agriculturii.Descarca proiectul de ordonanta de la finalul stirii
Pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri: Programul Romania Start-up National 2017, anuntat de ministrul Antreprenoriatului Antreprenorii din Romania vor putea primi un ajutor public de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri, printr-un nou program de finantare a micilor firme care va demara in anul 2017, a declarat noul ministru al Mediului de Afaceri, Comertului si Antreprenoriatului, Florin Jianu.
Termen APIA: Se apropie incheierea depunerii cererilor pentru ajutorul pentru motorina Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016).
Pana la 5 milioane RON pentru mici afaceri. Hotararea privind noile ajutoare de la stat pentru IMM s-a publicat in Monitorul Oficial S-a publicat in Monitorul Oficial de vineri, 30 decembrie 2016, Hotarea de Guvern 937/2016, privind instituirea unei noi sheme de ajutoare de stat de pana la 5 milioane de lei fiecare (circa 1,1 milioane euro), destinate microintreprinderilor si intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania. Hotararea detaliaza conditiile de acordare a ajutorului de la stat, precum si contributia minima a antreprenorilor care vor beneficia, care difera de la o regiune la alta.
Termen prelungit: 1 milion de euro destinati afacerilor IMM cu brutarii, fabrici de bere, de lactate, mori Statul a prelungit cu o luna termenul de depunere a proiectelor pentru a fi finantate in schema GBER 4.2 din Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), prin care afacerile mici si mijlocii pot primi pana la 1 milion de euro. Banii sunt destinati investitiilor in productia din zona alimentara, cum ar fi brutariile, morile, fabricile de bere sau cele de lactate.
Fondurile europene pentru afacerile din agricultura - cat au atras fermierii Fermierii din Romania au primit circa 4 miliarde de euro in schemele de finantare sustinute din fonduri europene si de la bugetul de stat, in perioada noiembrie 2015 - decembrie 2016, afirma miercuri Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.