CZ
150 de proiecte au fost respinse în prima etapă de evaluare a liniei de finanțare România Start-up Plus (RSUP), prin care vor fi stabilite organizațiile care vor acorda fondurile europene de până la 40.000 de euro pentru românii care vor să îneapă o mică afacere.
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014–2020 (AM POCU) a publicat lista cererilor de finanțare care au fost respinse în etapa de verificare a conformității administrative și eligibilității pentru apelul de proiecte POCU/82/3/7 ”Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană – România Start Up Plus”.
Începand cu data de 09.08.2017, solicitanții ale căror cereri de finanțare au fost respinse în această etapă vor primi Scrisoarea de informare însoțită de grilele de evaluare prin sistemul electronic MySmis, a menținat autoritatea din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.
Organizațiile respinse pot contesta rezultatul evaluării cererii lui de finanţare o singură dată pentru fiecare etapă. Contestaţiile se vor depune de solicitant în MySMIS 2014+ în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea scrisorii de informare, potrivit pașilor descriși în documentul „Modalitatea de depunere a contestației în sistemul informatic MySmis”.
Mai departe rămân în cursă 197 de proiecte, care vor trece în faza a doua a evaluării, în urma căreia vor fi desemnate organizațiile care vor gestiona fondurile europene pentru românii care vor să-și deschidă o mică afacere.
Încadrul liniei de finanțare POCU România Start-up Plus 347 de proiecte au fost depuse în perioada 15 august - 30 octombrie 2016, de către organizații care vor să devină administratori de grant.
Inițial, ministerul a spus că va face evaluările până în aprilie 2017, apoi până în iulie, pentru ca abia miercuri, 9 august, să anunțe încheierea primei etape de evaluare.
Somerii, inactivii, salariatii si alte peroane fizice din Romania care vor sa isi deschida mici afaceri vor putea primi pana la 40.000 Euro ajutor de minimis, din fonduri europene si nationale, in cadrul liniei de finantare Romania Start-up Plus.
Schema de finantare Romania Start-up Plus (RSUP), cu un buget total de 105 milioane de euro, face parte din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritara 3 - Locuri de munca pentru toti, Prioritatea de investitii 8iii - Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7. - Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.
Pe scurt, din acesti bani vor fi finantate proiecte europene de pana la 5 milioane de euro fiecare, derulate pe o perioada de pana la 3 ani.
Aceste proiecte vor fi derulate de institutii de stat, universitati, organizatii non-guvernamentale si alte entitati din toata tara, in afara de Bucuresti si judetul Ilfov, care NU se incadreaza in finantare.
Abia in cadrul acestor proiecte mari vor fi selectate peroane fizice care vor fi instruite in antreprenoriat, iar unele dintre ele vor primi pana la 40.000 de euro, subventie sub forma de ajutor de minimis pentru derularea unor mici afaceri, in anumite conditii.
Proiecte Respinse RSUP-etapa I by Claudiu on Scribd