Claudiu Zamfir

Start-up Nation 2017: Rată de respingere 8% la evaluare (ministru)

Imagine principala
start up nation

Rata de respingere a firmelor evaluate în programul Start-up Nation 2017 este de aproximativ 8% în prezent, ceea ce ar însemna că, dacă se va menține acest procent, la finalul evaluării tuturor planurilor de afaceri, cam 700 dintre societățile care nu au luat punctaje finanțabile și au rămas în așteptare după încheierea depunerii proiectelor vor avea o șansă să treacă peste linie și să ia ajutorul nerambrsabil de la stat - a declarat miercuri ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.

”Suntem undeva la jumătatea drumului din punctul de vedere al evaluării. În clipa în care se evaluează aceste dosare, sunt cazuri în care se cer clarificări și lucrurul ăsta ne face să ducem o prcedură pe fiecare doar până la capăt. Rata de respingere este de aproximativ 8%. Își pot face calculul cei care au aplicat. Dacă facem un calcul simplu, 8% din circa 8700 d firme sunt aproximativ 700 de dosare care probabil vor intra de sub linie” - a declarat Laufer, chestionat de StartupCafe.ro, într-o conferință de presă.

Aceasta ar însemna că vr mai avea șanse la finanțare aproximativ 700 de firme care au obținut câte 90 de puncte, dar au picat în afara bugetului total alocat, în așteptare, ca urmare a departajării solicitanților cu punctaje egale.

El a menționat că de săptămâna trecută ministerul său a început să semneze acordurile de finanțare cu firmele care au trecut de evaluări, ministrul dând asigurări că până pe 27 septembrie 2017 va termina semnarea tuturor acordurilor cu societățile eligibile la banii de la stat.

”De săptămâna viitoare, din ce în ce mai mulți cei care sunt acceptați vor primi deja înștiințare și vor fi invitați să ajungă la partea de semnare a acordurilor” - a mai spus Ilan Laufer.

20 de antreprenori care au trecut de evaluări au primit miercuri, la sediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, acordurile de finanțare în programul Startup Nation.

Firmele respective obținuseră deja 100 de puncte la evaluarea automată. Mai departe ele trebuie să implementeze lanurile de afaceri și să facă investițiile asumate, în caz contrar nefiindu-le decontate sumele de la stat.

În urma sesiunii de depunere a planurilor de afaceri, din perioada 15 iunie - 14 iulie 2017, 8653 de planuri de afaceri au luat punctaje în urma evaluării automate portivit cărora vor putea fi finanțate în ediția 2017 a programului Startup Nation, iar 10.373 de planuri de afaceri sunt în așteptare.

Proiectele finanțabile se prezintă astfel:

  • 100 p - 3983 de planuri de afaceri depuse
  • 95 p - 4566 de planuri de afaceri
  • 90 p  - 104 planuri de afaceri

În așteptare rămân 4.580 de planuri depuse, cu 90 de puncte fiecare, restul fiind sub acest punctaj. Aceștia pot spera că se vor retrage din program cei de deasupra lor sau că se vor dovedi neeligibili din diverse motive.

În programul Start-up Nation 2017, statul a promis că va acorda ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei ficare (circa 44.000 euro), unor firme mici și mijlocii, în anumite condiții.

Parallax

Vizualizari
6707
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Dan
Ciocirlan
Dupa cate observ, se vorbeste doar despre firmele care au aplicat cu punctaje de la 90 la 100 de puncte. Efortul financiar este identic si pentru cele cu 85 de puncte si mai putin. Din momentul constituirii firmei costurile curg: chirie, contabilitate, consumuri, etc.
Ce se va intampla cu cei cu mai putine puncte???
Exista un plan si pentru ele sau 10000 de firme vor fi contribuit Pro Bono la bugetul de stat(si in continuare se intampla asta)!??
Solicit un raspuns ca sa stim in ce situatie ne aflam!
poza de profil
Gheorghe
Mocanu
Partea negativa este ca
Celelalte peste 10.ooo de firme care nu vor fi eligibile se vor inchide brusc...
poza de profil
Famin
Raluca
poza de profil
Famin
Raluca
Este evident ca o buna parte din aplicantii acestui program se bazau pe acesti bani...in Romania nu este usor sa incepi o afacere cu resurse proprii...sa apelezi la o banca implica costuri destul de mari,garantii...posibil ca o parte sa renunte la afacerile la care au visat...pacat!!!

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri