Claudiu Zamfir

Se fac înscrieri: 40.000 Euro pentru cetățeni români care au trăit în Ungaria, să-și deschidă o afacere în România

Thumbnail

Persoanele care au cetățeania română, dar care au trăit o perioadă în Ungaria, vor putea obține în anumite condiții fonduri europene de maximum 40.000 de euro pentru a-și deschide o afacere în România, în cadrul unui proiect din programul Diaspora Start-Up, în care se fac înscrieri, au anunțat joi organizatorii într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Proiectul „40.000 de motive să devii antreprenor în România” este derulat de Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor în România împreună cu Fundaţia LAM, iar înscrierile se fac pe internet, AICI.

 
Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească antreprenorii aspiranți se numără:

  • Au cetățeania română,
  • în anul premergător înregistrării au trăit oficial în Ungaria.
  • au domiciliul sau reşedinţa în regiunea de dezvoltare de Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj) sau în regiunea Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu),
  • Doresc să-şi demareze afacerea într-una dintre cele două regiuni.
  • Sediul viitoarei firme să fie în mediu urban.

Ce vor putea primi persoanele selectate:

  • Proiectul oferă formare profesională. Formarea profesională se realizează în cadrul unui curs online în limbile română şi maghiară, dând astfel posibilitatea cursanţilor să dobândească cunoştinţele şi abilităţile de bază necesare pentru demararea unei afaceri în limba lor maternă.

 

  • Cele mai bune 32 de planuri de afaceri vor fi finanţate cu fonduri nerambursabile de maximum 40.000 de euro fiecare.

 

  • Program de mentoring, în cadrul căruia antreprenorul va beneficia de posibilitatea de a aprofunda cunoştinţele dobândite şi de sfaturi ţintite. Activitatea mentorilor deci nu se rezumă doar la perioada în care se elaborează planurile de afaceri, ci ei vor asigura sprijin continuu, în scopul demarării unor afaceri viabile şi sustenabile pe termen lung.

Proiectul se realizează în cadrul liniei de finanțare Diaspora Start Up, din cadrul Programului Operativ Capital Uman (POCU) cofinanţat de Fondul Social European.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
4241
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri