Raluca Abrihan
Device-Hub.net, jucător regional pe piața IoT (Internet of Things), infiintată de trei români, a câştigat prima fază a proiectului în cadrul apelului Orizont 2020, cel mai mare program de finanțare pentru cercetare și inovare din cadrul Uniunii Europene, oferind grant-uri proiectelor înaintate de IMM-uri din țările comunitare și partenere. Start-up-ul va primi 50.000 euro pentru pregătirea documentației și dezvoltare de produs pentru faza a doua, unde vor concura pentru o finanțare de până la 2,5 milioane euro. Programul Orizont 2020 este dotat cu fonduri totale de peste 80 miliarde euro.
Proiectul Device-Hub.net intitulat “Următoarea Generație de Conectivitate IoT (Internet of Things)”, a primit recenzii pozitive din partea comisei.
Acesta este o platforma scalabilă ce oferă companiilor și dezvoltatorilor de produse, posibilitatea de a conecta și controla pe internet orice dispozitiv, echipament sau senzor. Tehnologia IoT (Internet of Things) prezentată de DeviceHub.net revoluționează modul în care ne raportăm la Internet of Things.
Platforma de aplicații IoT Device-Hub.net oferă posibilitatea creării de soluții și aplicații IoT sigure, customizabile ce pot fi rulate centralizat sau descentralizat, atât “on premise” cât și pe servere tradiționale, sau platforme cloud elastice precum Google sau Amazon.
Aceasta este o platforma holistică și modulară, oferind integratorilor posibilitatea de a insera componente și funcționalități logice specifice, de a adăuga noi protocoale de comunicație fie proprietare, fie open source.
“În contextul Smart City, de exemplu, o municipalitate poate controla, administra, și planifica a infrastructura publică, utilități și servicii, astfel orașele sunt mai eficient manageriate, într-un mod care este mai prietenos cu mediul înconjurător“, explică Ionuț Cotoi, CEO & Co-Fondator DeviceHub.net.
DeviceHub.net este un startup românesc ce a început să prindă contur încă din 2014. A urmat pas cu pas modelul de dezvoltare al startup-urilor de afară: ideea, implementarea produsului, lecţia acceleratoarelor de business, căutarea investitorilor şi proiecte cu parteneri şi clienti mari.