Raluca Abrihan

VIDEO Amazon cumpără un startup ce construieşte modele 3D

Thumbnail

Gigantul american Amazon a anunţat achiziţia firmei Body Labs, startup ce creează cu ajutorul realităţii augumentate modele 3D, care să aibă un aspect cât mai real şi care să poată fi folosite pentru diferite aplicaţii, precum cele ale magazinelor online de probat haine virtual sau în industria de gaming. Valoarea tranzacţiei este de circa 70 milioane de dolari.

 

Există surse care susţin că valoarea tranzacţiei ar fi fost chiar mai mare de atat, ajungând la circa 100 de milioane de dolari, notează Techcrunch. Amazon nu a anunţat o cifră oficială.

Compania Body Labs are sediul în New York, a fost înființată în martie 2013 și a obținut până acum investiţii de 10 milioane, prin două runde de finanţare (prima dintre ele a avut loc în noiembrie 2015 și a fost în valoare de 8 milioane de dolari). Startup-ul arată că întraga s-a experienţă în domeniul realităţii augumentate şi realizării de modele similare corpului uman a fost câştigată după o perioadă lungă de cercetare în cadrul Brown University și la Max Planck Institute for Intelligent Systems.

CEO-ul companiei se află la al patrulea exit de acest gen, după ce firme din acelaşi domeniu pe care le-a condus au fost cumpărate de companii precum Nuance, Adobe, sau Netsuite.

Pe site-ul Body Labs apar câteva demo-uri video cu tehnologia dezvoltată de acest startup. Într-unul dintre ele arată cum este folosită tehnologia pentru a crea un corp similar celui uman, un model ce dansează, poartă mânuși de box și papuci cu iepurași în picioare. De asemenea, Body Labs pretinde că tehnologia lor “SOMA Shape API” poate fi folosită pentru arăta şi a măsura forma 3D a clienților unui magazin online de fashion, spre exemplu, folosindu-se numai de o simplă poză a acestora. O astfel de tehnologie poate fi folosită în special de către retaileri din ecommerce ce vor să poată recomanda clienţilor măsura potrivită pentru haine.

Amazon nu a declarat ce ar urma să facă cu această firmă în urma achiziţiei, dar există numeroase scopuri în care poate fi folosită tehnologia dezvoltată de acest startup, dacă Body Labs va putea produce modele 3D la scară largă. De exemplu, pe lângă celelalte branduri pe care le comercializează prin marketplace-ul său, Amazon și-a dezvoltat în ultimii ani și propriul business în industria modei. Abilitatea de a oferi mărimi customizate cu ajutorul Body Labs l-ar putea transformă într-un important jucător în această piaţă. De altfel, CEO-ul companiei, Jeff Bezos a declarat în trecut că vede în industria modei o principală cale de dezvoltare pentru imperiului din ecommerce deţinut de Amazon.

Amazon este de asemenea implicată într-un alt domeniu unde cei de la Body Labs pot fi folositori – gamingul. În 2014 a cumpărat un important studio de gaming, Double Helix Games, iar în această vară a cumpărat GameSparks, un “backend as a service” pentru dezvoltatorii de jocuri.

De asemenea, Amazon ar mai putea folosi compania nou achiziţionată în dezvlotarea asistenului său virtual, Alexa.

 

 

Parallax

Vizualizari
688
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri