Claudiu Zamfir

Trade Winds 2017: Firme americane vor veni la București pentru întâlniri cu IMM-uri românești

Thumbnail

Zeci de companii americane, printre care IBM și producătorul rachetelor Patriot, Raytheon, își vor trimite reprezentanți la București, pentru a se întâlni cu firme mici și mijlocii (IMM) românești, la evenimentul Trade Winds, din 18-20 octombrie, a declarat, joi, un oficial guvernamental american.

În total, 35 de companii americane au confirmat că vor particia la misiunea Trade Winds de la București, a menționat Gregory O’Conner (foto: dreapta), consilier comercial regional, din cadrul Departamentului de Comerț al SUA, într-o întâlnire cu ziariștii români la Ambasada SUA.

Potrivit acestuia, la acest eveniment nu vor fi semnate contracte, iar companiile americane nu vin aici cu scopul imediat de a deschide afaceri în România, deși, poate, în viitor o vor putea face.

”Companiile din SUA mai au unele stereotipuri despre Europa de Sud-Est. Unii poate își aduc aminte doar de împușcăturile de la Intercontinental din 1989. Companiile americane sunt foarte prezente în Europa de Vest și credem că Europa de Est nu este expusă cât ar merita” - a spus O’Conner.

La rândul său, Joshua Burke (foto: stânga), atașat comercial, a menționat că misiunea comercialăă americană va fi un prilej pentru ca oficialii SUA să le arate reprezentanților companiilor americane locurile frumoase din București. ”Vrem să le arătăm cele mai frumoase locuri din București, cum este Ateneul Român”.

La rândul lor, IMM-urile românești sunt firme care s-au înscris la eveniment prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie a României și pot fi reselleri pentru companiile americane, de exemplu. În jur de 100 de firme românești vor avea ocazia să intre în legăură cu companiile americane la Trade Winds.

Oficialii SUA subliniază, însă, că Trade Winds nu este despre a finanța proiecte românești de afaceri, iar la eveniment nu vor participa companii de investiții americane.

Domeniile de interes ale firmelor americane care vor veni la București sunt:

  • Apărare și tehnologie aerospațială,
  • Agricultură,
  • Auto,
  • Construcții,
  • Energie,
  • Tehnologii de protecție a mediului,
  • Tehnologii în domeniul sănătății,
  • Procesarea alimentelor, ambalare,
  • Echipamente industriale

Misiunea comercială americană Trade Winds va fi condusă de Elizabeth Erin Walsh, secretar asistent pentru Comerț, un fel de viceministru în ierarhia guvernamentală amercană. Anterior, ea a deținut funcții în diplomația americană și a lucrat în sectorul privat la Cisco Systems și Goldman Sachs.

Din partea guvernamentală română, a fost anunțată participarea premierului Mihai Tudose și a unor miniștri, printre care Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Aceasta va fi cea de-a 10-a editie a Trade Winds și se va desfășura în Europa de Sud-Est (România, Bulgaria, Croația, Grecia și Serbia) in perioada 16-24 octombrie.  București va fi centrul (hub) evenimentului și va găzdui un forum despre desfășurarea afacerilor în regiune.  

În celelalte 9 evenimente Trade Winds care au avut loc în mai multe regiuni de pe Glob Serviciile Comericale ale SUA le-au facilitat companiilor americane exporturi de 240 de milioane de dolari, porivit unor cifre de la Departamentul SUA pentru Comerț.

Parallax

Vizualizari
1681
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
va rog sa va intalniti si cu Dragnea sa-i spuneti sa nu sugrume si sa nu subordoneze privatul

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri