Luminita Pirvu

Relația proastă dintre șef și subaltern scade productivitatea în firmă (studiu)

Thumbnail

O relație defectuoasă șef-subaltern influențează activitatea firmei și scade considerabil productivitate în muncă. 80% dintre angajații români recunosc că un conflict cu șeful le-ar distrage atenția și le-ar scădea capacitatea de concentrare. Totodată, mai mult de o treime dintre angajaţi recunosc că au o relație tensionată, principalele motive fiind sunt lipsa respectului, lipsa comunicării, favoritismul şi subaprecierea.

Pentru aproape 80% dintre angajați relația defectuoasă cu șeful le influențează productivitatea, iar 35% spun că au o relație tensionată cu șeful lor, principalele motive fiind lipsa respectului (89%), lipsa comunicării (88%), favoritismul și subaprecierea (86% fiecare), potrivit unui studiu realizat eJobs.

La polul opus, dintre cei care declară că au o relaţie bună sau foarte bună cu şeful lor (65% din totalul respondenţilor), 98% spun că acest lucru contribuie la creşterea productivităţii lor la job şi 86% consideră că relaţia bună cu şeful le influenţează pozitiv şi viaţa personală.

"Clişeu sau nu, relaţia şef-subaltern a devenit o preocupare reală a managerilor care îşi doresc să creeze un mediu de lucru orientat către performanţă. Mulţi angajaţi ajung să-şi părăsească locul de muncă din cauza relaţiilor nu tocmai plăcute pe care le au cu şefii" , a declarat Bogdan Badea, Head of Sales eJobs Group.

Potrivit sondajului 33% dintre respondenţi sunt prieteni cu şeful pe reţelele sociale, iar 53% spun că nu au superiori în lista de prieteni din social media, în timp ce restul de 14% declară că nu folosesc deloc astfel de reţele.

Dacă ar fi să preia poziţia şefului, doar 26% dintre cei chestionați consideră că s-ar descurca mai bine decât superiorul lor, în timp ce 33% nu cred că ar face faţă funcţiei, iar 41% nu ştiu cum s-ar descurca într-o poziţie de management.

Cei mai încrezători în capacitatea lor de a fi un şef mai bun decât superiorul lor actual sunt tinerii cu vârste sub 25 de ani.

Sondajul a fost realizat în perioada 15 iulie - 15 august a.c., pe un eşantion de 1.224 de angajaţi, toţi activi profesional în prezent, dintre care 26% ocupă poziţii de management şi 65% sunt cu studii superioare. Domeniile de activitate cu cea mai mare pondere în rândul respondenţilor sunt vânzări, inginerie, achiziţii şi transporturi.

 

Parallax

Vizualizari
1640
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri