Raluca Abrihan

Domeniile în care firmele au făcut cele mai multe angajări, anul trecut

Thumbnail

În 2017, s-au înregistrat cu 12% mai mulți angajați în companiile private și bonusuri medii în creștere cu 11%, comparativ cu anul precedent, susţine o companie de resurse umane. Iată care sunt domeniile în care fimele au făcut cele mai multe angajări.

 

Evoluțiile din cele patru trimestre ale anului trecut au fost relativ uniforme, cu procente de creștere de puțin peste 13%, în primul și cel de-al doilea trimestru, respectiv 10% și 11% pe ultimele două trimestre, comparativ cu perioadele similare din 2016, arată Workforce Index, realizat de compania de HR, Smartree.

Angajări s-au înregistrat în toate domeniile de activitate, cu preponderență în telecomunicații, servicii finaciare, audit și consultanță, pharma, producție componente auto, servicii de tip BPO, dezvoltare software, servicii digitale și consultanță IT.

Tendința de creștere a numărului de angajați s-a bazat, în principal, pe climatul macroeconomic favorabil, respectiv creșterea economică înregistrată pe parcursul anului trecut. Această creștere s-a reflectat inclusiv în rata șomajului, indicator a cărui valoare a ajuns la minimul istoric al ultimilor ani, mai transmite Smartree.

Beneficiile extra salariale au crescut, în medie, cu aproximativ 11% față de anul 2016.

Cea mai mare creștere, de 24%, s-a înregistrat în cel de-al doilea trimestru din 2017, urmată de creșteri de 10%, în medie, pentru următoarele șase luni.

Evoluția pozitivă a sistemului de bonusare se poate observa și din creșterea indexului de bunăstare a angajaților, care s-a majorat cu 7% față de anul precedent, conform statisticilor Smartree. Indexul este, de asemenea, influențat și de situația concediilor de odihnă din piață și a concediilor medicale. Numărul de zile de concediu de odihnă a evoluat în intervalul de timp menționat cu 4%, în timp ce numărul zilelor de concediu medical luate de angajați a crescut cu un procent de 5%.

Smartree Workforce Index ia în calcul și evoluția economiei, index format din evoluția numărului de angajați și evoluția salariilor. Astfel, dacă salariile au crescut cu un procent de 2% față de anul trecut, la nivelul anului 2017 indexul ce prezintă evoluția economiei a crescut cu 7% față de 2016.

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
1090
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri