Adi Iacob
În medie, angajații petrec până la opt ore în fiecare săptămână - o zi întreagă de lucru - căutând și consolidând informații. Ce s-ar întâmpla dacă firmele și-ar petrece timpul punând în aplicare strategii cu privire la date în loc să le analizeze?
Google a proiectat instrumente bazate pe cloud, cum ar fi Google Sheets, pentru a facilita organizarea și analiza rapidă a informațiilor într-un singur loc. Iată patru motive pentru care ar trebui să încerci Google Sheets.
A lucra în cloud înseamnă că datele pot fi actualizate cu ușurință, deoarece informațiile sunt salvate automat în timp ce sunt introduse. Mai mulți membri ai unei echipe pot colabora în timp real de pe telefon, tabletă sau computer (online și offline) și pot crea un singur fișier pentru proiecte, cum ar fi bugetele trimestriale.
De asemenea, poți să te uiți la aceleași date ca și colegii, fără întreruperi, având posibilitatea de a sorta informațiile într-o anumită ordine sau de a ascunde foile de care nu ai nevoie.
Dacă ești îngrijorat de faptul că ceilalți îți pot șterge datele, poți proteja anumite părți prin setări personalizate de partajare.
Google Sheets poate face o mulțime de lucruri atunci când vine vorba de analiza datelor. Poți să adresezi o întrebare despre datele tale, iar Sheets va oferi un răspuns folosind procesarea limbajului natural. De asemenea, Sheets construiește diagrame, sugerează formule și creează tabele pivot.
Google a construit funcții de securitate pentru G Suite pentru a proteja cele mai sensibile informații ale unei afaceri (Google Sheets nu face excepție).
Cu un click pe butonul "Share" din colțul din dreapta sus al foii, stabilești setările de acces pentru membrii echipei, în mod individual, astfel încât să poți controla cine poate vedea sau edita documentele.
De asemenea, poți să dezactivezi opțiunea de descărcare, copiere sau imprimare a foilor de calcul și poți seta date de expirare dacă trebuie să oprești accesul la informații confidențiale. Administratorii au puterea de a restricționa partajarea de fișiere în cadrul unei firme.
Când informațiile se află într-un singur loc, este mai ușor să automatizezi procesele. Să presupunem că trebuie să dai comandă de consumabile pentru birou. În loc să trimiți mesaje prin e-mail pentru a coordona achizițiile, poți utiliza aplicațiile G Suite.
De exemplu, dacă ești manager de inventar la o companie de vânzări și primești solicitări de la echipele firmei, poți utiliza Google Forms. Răspunsurile formularului pot fi importate într-o foaie de calcul (Google Sheets) pentru a ține evidența necesităților. Dacă foaia este sincronizată cu Gmail (folosind un script), ea poate trimite automat e-mailuri părților relevante despre solicitări, astfel încât aceștia să poată vedea și aproba cererile dintr-un singur loc - Google Sheets.